Societat

societat

El Vall d’Hebron traslladarà l’atenció ambulatòria a la Teixonera el 2025

El projecte d’ampliació de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, que està previst que acabi en diverses fases l’any 2028, inclou, a banda de la remodelació interior dels edificis existents, la construcció de tres edificis importants. El primer serà un edifici dedicat a la recerca, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), les obres del qual estan a punt de començar, amb un pressupost de 40 milions d’euros, i està previst que acabin abans del 2024. El segon edifici, que ja està en fase de licitació, s’aixecarà a l’altra banda de la ronda de Dalt, al barri de la Teixonera. Amb una superfície de 36.000 metres quadrats i un pressupost de 70 milions d’euros, servirà per concentrar tota l’activitat ambulatòria d’adults i les proves diagnòstiques. S’aixecarà sobre la llosa que cobreix les cotxeres de l’L3 del metro, de titularitat municipal, i, segons va avançar ahir el gerent de l’hospital, Albert Salazar, està previst que entri en funcionament entre els anys 2024 i 2025.

El tercer edifici, encara no aprovat dins del pla especial, concentrarà les urgències i els serveis de farmàcia i logística. El pressupost, que inclou també la reordenació de l’espai, és de 90 milions. S’ha presentat als fons Feder i s’espera que estigui acabat el 2028.

D’altra banda, ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, van visitar les instal·lacions de medicina nuclear de l’hospital de Sant Pau i les instal·lacions del projecte CAR-T a l’hospital Clínic. Darias va anunciar una inversió de 94 milions d’euros en més d’un centenar d’equips d’alta tecnologia sanitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós