Societat

societat

L’advocacia de Barcelona crea un institut d’investigació pioner

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab) va presentar ahir l’Institut I+DRET , un projecte pioner d’àmbit europeu que “pretén donar un nou impuls d’excel·lència en la formació, la investigació i la innovació jurídiques, creant debat i crítica constructiva”, va assegurar M. Eugènia Gay, degana de l’Icab. El vicedegà, Jesús García, va assegurar que “l’institut està obert a tothom per impulsar modificacions legislatives i qüestions prejudicials”, i en aquest sentit es va mostrar força crític amb el Tribunal Suprem, en no aplicar les darreres resolucions del TJUE en matèria de consum i transparència.

L’institut tindrà juristes de renom i el consell executiu serà presidit per Javier Orduña, catedràtic de dret civil i exmagistrat del Suprem, així com Juan Antonio Xiol, magistrat que ara serà rellevat al TC. “Volem que l’institut sigui l’avantguarda en crear nous paradigmes en l’aplicació del dret, com ja fan valents jutges i advocats, i, com afirma Xiol, donant sempre primacia al dret europeu”, va assegurar Orduña. I hi va afegir: “Direm les coses clares i aportarem solucions jurídiques perquè la classe política actuï.” En aquest sentit, el degà emèrit de l’Icab Eugeni Gay va afirmar: “L’advocacia és part i vertebra la societat civil, i, si aquesta és mesella, l’Estat no funciona.” Les diputades de l’Icab Yvonne Pavía i Paz Vallés van participar en la presentació. En l’acte, un advocat va llançar el repte d’abordar “una de les patologies del dret públic i administratiu, que és una injustícia i antidemocràtic, com és el privilegi de l’administració pública sense matisos”. Per exemple, els casos d’escorcolls que demana Hisenda i sempre són aprovats per jutges i tribunals, creant indefensió, segons l’advocacia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Secomsa a Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona