Societat

Catalunya supera el milió de contagis acumulats de la Covid

Argimon confirma que la variant delta plus ja ha arribat

Creu una prioritat retirar les mascaretes de les escoles

Catalunya ha superat el milió de casos confirmats de coronavirus acumulats des del principi de la pandèmia. Segons el Departament de Salut, aquest dissabte es va arribar a 1.000.468 contagis després d’haver-ne confirmat 661 les últimes 24 hores. Ahir es van notificar quatre nous morts i l’empitjorament, per sisè dia consecutiu, dels indicadors epidèmics: el risc de rebrot (EPG) va augmentar dos punts i la velocitat de transmissió (Rt) va pujar 5 centèsimes. La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o TA a set dies per cada 100.000 habitants (IA7) era de 24 casos, dos més que divendres, i la positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– va ser d’1,52%, 1 centèsima més.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ahir va anar a Girona a la presentació del nou hospital Trueta, va assegurar que la variant delta plus del coronavirus ja ha arribat a Catalunya, tot i que els casos que s’han detectat “es poden comptar amb els dits d’una mà”, va dir. El conseller preveu que aquesta mutació del virus de la variant delta, detectada al Regne Unit, es vagi estenent tal com ha passat amb altres variants. Va demanar que, mentre s’està estudiant si aquesta variant és més contagiosa o resisteix més les vacunes que les altres varietats, hi hagi “màxima prudència” i va recordar que “encara estem en pandèmia”.

Argimon va comentar que ja preveien un repunt de contagis aquestes setmanes, i, com ja està passant a països com ara Alemanya i els Països Baixos, va dir que es preveu que la setmana vinent segueixin creixent perquè el coronavirus és “estacional” i el moment de màxima expansió és durant la tardor i a principis d’hivern, “una mica abans que la grip”.

Va recordar que les restriccions que hi ha s’han de seguir complint, com és el cas de les mascaretes en espais tancats o també a l’exterior quan hi hagi més persones que no formen part del grup bombolla, i, pel que fa a la retirada de les mascaretes a les escoles, va aclarir que ja s’ha fet la sol·licitud al Consell Interterritorial de Salut i que estan esperant una resposta. En tot cas, va considerar que retirar les mascaretes a les escoles és “una prioritat”.

LA FRASE

Els casos de la variant delta plus del coronavirus aquí es poden comptar amb els dits d’una mà
Josep Maria Argimon
conseller de salut


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona