Societat

Òmnium crida a “blindar” el català a les aules

L’entitat denuncia la “nova ofensiva” de l’Estat que suposa la sentència que tomba el projecte lingüístic d’una escola de Llagostera

Cuixart: “No demanarem perdó per voler educar en català als Països Catalans”

Òmnium Cultural ha denunciat aquest dimecres la “nova ofensiva judicial” de l’Estat contra el català, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que tomba el projecte lingüístic d’una escola de Llagostera (Gironès) per “no contemplar el caràcter vehicular del castellà”.

L’entitat ha fet una crida aquesta tarda a les xarxes socials a “blindar i defensar” el català a les escoles, i ha destacat el “model d’èxit educatiu i garantia de cohesió social” que representa el model d’immersió lingüística.

 “Els atacs de l’Estat a l’escola catalana no s’aturen: No demanarem perdó per voler educar en català als Països Catalans!”, ha afegit el president d’Òmnum, Jordi Cuixart, en un altre missatge.

El TSJC ha anul·lat el projecte del centre “per no ser conforme a dret” en no contemplar “el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial conjuntament amb el català”.
La sentència de la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa dona la raó a uns pares als quals reconeix “el dret a què el seu fill rebi durant l’ensenyament obligatori, conjuntament amb els seus condeixebles, al col·legi i curs en el qual segueixi els estudis, un ensenyament que inclogui el castellà com a llengua vehicular en proporció raonable”.

La sentència, dictada en català excepte en les parts extenses que recull jurisprudència i de la que ha estat ponent el magistrat Eduard Paricio Rallo, recull que els pares de l’alumne van recórrer als tribunals contra una resolució dictada pel conseller d’Ensenyament el juliol del 2019 desestimant la sol·licitud de la família en relació a la utilització del català i del castellà en l’escolarització del seu fill a l’escola de Llagostera on cursava primer d’educació primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES