Societat

La tempesta que afecta bona part de Catalunya obliga als Bombers a fer una desena de sortides

Dos campaments infantils són evacuats al terme de Lles

A Perafita (Osona) s'han registrat les precipitacions més importants, amb 79 litres per metre quadrat, acompanyades de calamarsa

Els Bombers de la Generalitat han fet ja una desena de sortides arreu de Catalunya per les incidències provocades pel front de tempestes que aquesta tarda ha escombrat bona part del país.

La major part de les actuacions han estat per treure aigua de baixos inundats i aparcaments a poblacions com Figueres, Castelló d'Empúries (Alt Empordà), Lles, Bellver de Cerdanya, Manlleu, les Masies de Voltregà, Prats de Lluçanès (Osona), Igualada (Anoia) i Barberà de la Conca (Conca de Barberà). En aquest mateix poble, l'aigua ha fet caure un mur però sense causar danys materials ni personals.

Al terme de Lles, dos campaments infantils han hagut d'ésser evacuats per la tromba d'aigua. Segons han informat els Bombers, els nens que participaven en un dels campaments ja ha marxat de la zona en autobús, mentre que l'altra passarà la nit al refugi de Prat de Miró.

A Prats de Lluçanès també s'han inundat els baixos d'una residència d'avis, sense més conseqüències.

Les tempestes han començat a descarregar amb intensitat al terç nord de Catalunya a partir de primera hora de la tarda i s'han anat desplaçant cap al centre i sud del país.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que les quantitats de precipitació més importants, acompanyades de calamarsa i fort aparell elèctric, s'han registrat a Perafita (Osona), amb 79 litres per metre quadrat; Blancafort (Conca de Barberà), amb 69 litres per metre quadrat; Darnius (Alt Empordà), amb 53 litres per metre quadrat; el Montmell (Baix Penedès), amb 51 litres per metre quadrat; el santuari de Núria (Ripollès), amb 46 litres per metre quadrat; i Sort, també amb 46 litres per metre quadrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES