Societat

La restauració vol que també s’apliqui a altres sectors

El gremi de Barcelona ho veu un “mal menor” per no introduir de nou restriccions d’horaris i aforaments

Amb l’experiència de mesos de tancament i de restriccions d’horaris i aforaments, el sector de la restauració i l’hostaleria entoma com “un mal menor” la demanda de l’executiu català d’estendre l’ús del certificat Covid per entrar als seus establiments, a més dels gimnasos i les residències de gent gran. El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, va demanar que la mesura, pendent del que dictamini el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), s’ampliï a més sectors per no “criminalitzar exclusivament la restauració”, posant d’exemple “els centres comercials, establiments amb degustació o equipaments culturals”. Aquesta és una demanda que també comparteix la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, que agrupa 46 gremis, que al seu compte de Twitter va preguntar quina informació tenia el Departament de Salut per no demanar cap certificat per “anar de concert amb milers de persones, al cinema, al teatre, a un escape room”. De fet, aquesta és una demanda que també havien fet altres col·lectius com ara el Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona que la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ja va deixar entreveure que es podria estendre a altres activitats d’interior, però més endavant en funció de l’evolució epidemiològica.

La mesura “no entusiasma” i l’agafen amb “resignació”, va admetre Pallarols, ja que consideren que el certificat Covid és la moneda de canvi i la substitució de les restriccions d’horari i d’aforament, que consideren “completament inassumibles” en aquests moments. I més tenint en compte que les properes setmanes s’estarà en plena campanya de Nadal i “els sopars d’empresa són irrenunciables i totes les estratègies s’han d’orientar a fer-ho possible”, hi va afegir Pallarols. La intenció del gremi és ajudar els establiments a poder implementar els mecanisme de control com ja es fa als locals d’oci nocturn.

Un cop comprovat que l’evolució de la pandèmia ha tornat a desmentir aquells que donaven per superada la crisi econòmica i provoca que “aquest malson sembla no tenir fi”, Pallarols veu la implantació del certificat com una iniciativa per “incentivar forçosament la vacunació”. Però també va admetre que per fer-ho possible “les restriccions als no vacunats han de ser molt elevades”.

També va criticar la ministra Carolina Darias per apostar encara per la fórmula de restriccions horàries i d’aforament, que són “demolidores en termes econòmics”, quan hi ha percentatges de vacunats superiors al 90% en moltes franges d’edat, va assegurar Pallarols.

Exigir-lo a empleats de residències

Tant l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) com la Coordinadora de Familiars de Residències 5+1 també van demanar ahir que s’exigeixi el certificat Covid a tots els professionals de les residències, com es farà amb les visites, en un moment en què la pauta completa de vacunació entre els treballadors és del 93,7%. L’ACRA va recordar que el certificat era una mesura amb “àmplia acceptació” al sector i que hauria de permetre “anticipar-nos a un possible empitjorament de la situació pandèmica”, va dir la directora general, Montserrat Llopis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà