Societat

Felip VI demana als futurs jutges que actuïn amb “rectitud personal i professional” per legitimar la justícia

El monarca presideix l’entrega de despatxos judicials en un acte a Barcelona on l’any passat no va assistir

El rei Felip VI ha demanat aquest dilluns als nous jutges i jutgesses de la 70a promoció que actuïn amb “independència, imparcialitat i coneixements jurídics”, però també “valors, principis ètics i rectitud professional i personal” per mantenir la legitimitat del sistema judicial. En l’acte d’entrega dels 188 despatxos judicials a Barcelona, el monarca ha agraït l’esforç i els ha recordat la responsabilitat que assumeixen a partir d’ara. Felip VI ho ha dit durant el seu discurs en un acte al qual l’any passat no va assistir per indicació del govern espanyol enmig de la polèmica per la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra.

A l’acte hi ha assistit el president del CGP del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, la fiscal general de l’estat, Dolores Delgado, la ministra de Justícia, Pilar Llop, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, i el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, entre altres autoritats.

En el seu discurs, Lesmes ha reclamat als nous jutges una “defensa ferma de la Constitució i la llei” i els ha advertit dels reptes que tenen per davant: garantir la llibertat i la seguretat, protegir la propietat i ordenar les relacions laborals i familiars.

En el seu discurs, ha agraït la presència del rei a l’acte, després que l’any passat no hi acudís per indicació del govern espanyol. Segons ell, això suposa una “enorme força simbòlica i un profund significat constitucional”. “La legitimitat del poder judicial neix, com tots els poders de l’estat, del poble espanyol, en el qual resideix la sobirania nacional, i la justícia s’administra en nom de qui simbolitza la unitat i permanència de l’estat, conjugant-se harmònicament les idees de sobirania i unitat de la nació”, ha expressat.

Als nous jutges també els ha demanat que actuïn amb “imparcialitat, independència de les conviccions personals i aliens a qualsevol tipus de pressió”, que jutgin sense “elements estranys, inacceptables i tendents a influir il·legítimament en el pronunciament judicial”.

Per la seva banda, el director de l’Escola Judicial, Jorge Jiménez, ha destacat l’esforç dels nous jutges i la formació rebuda orientada a la pràctica jurídica i oberta a la diversitat cultural i social. A més, ha remarcat i agraït la dedicació dels aspirants tot i les dificultats sorgides de la pandèmia. Als nous jutges els ha demanat que segueixin treballant amb dedicació, independència, cortesia, prudència, imparcialitat, proximitat, perspectiva de gènere, vocació de servei i exemplaritat pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona