Societat

Preparant els entrepans a la cantina

La cafeteria de l’escola-institut Mediterrània de Mataró la gestionen persones amb discapacitat intel·lectual que atenen i serveixen als alumnes

La iniciativa va més enllà i col·laboren fent tasques a l’hort, reciclatge i jocs al pati

Els alumnes de primer d’ESO són els primers a sortir al pati per menjar-se l’entrepà. N’hi ha que el porten de casa, però un grup espera fent cua davant l’antiga casa del conserge que s’ha convertit en la cantina de l’escola-institut Mediterrània de Mataró. La Paula, el Fernando, la Djamnila, la Georgina i els tres Jordis són l’equip del taller ocupacional de la Fundació Maresme que cada matí preparar els entrepans als alumnes. “Ens agrada posar-nos els davantals, sucar el pa i repartir-los. Els cafès només els fem pels mestres”, explica la Paula, que cada matí han de fer el llistat d’encàrrecs i repartir els entrepans entre els alumnes de primària que mengen dins l’aula. L’Adja espera el seu torn a la finestra de la cantina per recollir el seu entrepà de truita, el més sol·licitat entre els alumnes.

El projecte Cantina i més va néixer des de la comunitat educativa per fomentar la inclusió. Marc Castañé, el cap d’estudis de l’escola explica que la idea va sorgir quan els alumnes van demanar tenir un bar. “Teníem el lloc i l’encert va ser proposar-ho a la Fundació Maresme”, diu, satisfet de l’experiència que va quedar aturada pel confinament i que han recuperat amb molt d’entusiasme aquest curs. “Ens van confinar, però ens arribaven cartes seves explicant que trobaven a faltar els nostres entrepans”, explica l’educadora del taller, Carme Sellarès. La cantina s’ha convertit en el punt de trobada on també hi fan el cafè o l’esmorzar voluntaris, mestres i familiars que donen suport a la iniciativa. “No hi ha millor exemple d’inclusió que fer activitats plegats”, diu el cap d’estudis. A les tasques de la cantina se n’hi han afegit d’altres col·laboracions com ajudar a l’hort o, quan toca, fer el reciclatge a les instal·lacions. També s’han engrescat a participar junts en altres de més lúdiques com les sessions d’equinoteràpia que es fan fora de l’escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA