Societat

Societat

Turisme de tions, avets i pessebres

Les fires de Nadal tornen a ser un dels principals atractius del pont

L’ocupació hostalera arriba al 95% als municipis que n’organitzen

La dependenta de la fleca m’explicava dissabte com frisava el seu fill de cinc anys perquè li havia promès que dilluns arribaria el tió. “Encara no sé si picarà a la porta o l’anirem a buscar al bosc”, va afegir en to misteriós. Ara els tions venen, dia amunt dia avall, amb l’encesa de llums de Nadal, encara que la tradició no els portava a casa fins al 13 de desembre, per Santa Llúcia, i tot això que ens estalviàvem en galetes i mandarines. Per això no hi ha festa més moderna, més adaptada a la impaciència dels nous temps, que la Fira del Tió d’Arbúcies, que des de fa vuit edicions facilita el retrobament de la mainada amb la soca màgica des del pont de la Puríssima, coincidint, també, amb l’encesa de lluminària nadalenca al poble. Després de l’edició descafeïnada de l’any passat, aquest cap de setmana la vila del Montseny s’ha omplert de nou d’animació, amb multitud de famílies que hi han anat a buscar el seu tió i han participat en tallers de fabricació artesanal o en el ritual col·lectiu de fer cagar un tió gegant.

La fira d’Arbúcies no ha estat l’única que ha reprès la seva activitat amb el relaxament de les restriccions per la covid. La 40a Fira de l’Avet d’Espinelves espera rebre fins al 12 de desembre uns 80.000 visitants, com abans de la pandèmia, i a Olot es va reprendre la Fira del Pessebre, suspesa el 2020, amb parades més espaiades, repartides per la plaça Major, el Carme o l’església de Sant Esteve, que han permès una ocupació a l’hostaleria de prop del 95%. Platja d’Aro, després de dues suspensions l’any passat, va poder celebrar la seva segona edició de la Fira de Playmobil, una atracció per als col·leccionistes i la mainada que encara demanen per Reis els clàssics clicks. També tornen les quines, com la d’ahir a Palafrugell, tot i que amb l’eliminació del servei de bar. Les bones perspectives fins i tot han animat alguns municipis a crear el seu primer esdeveniment nadalenc, com Sant Gregori amb el Golden Christmas Fertimarket, que fins al 5 de gener ofereix tallers, concerts, espectacles infantils i demostracions gastronòmiques i artesanes des del mirador del Mas Fuster. Ahir a la tarda, era complicat arribar-hi pel col·lapse de vehicles que s’hi acostaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera