Societat

La cuina dels germans Roca, en un llibre infantil

Els cèlebres cuiners hi rememoren anècdotes de quan eren petits, amb les que difonen receptes i coneixements científics

Els autors hi recalquen la conveniència de les dietes equilibrades

Els coneguts cuiners gironins s’estrenen en el mon editorial infantil amb el llibre Les delicioses aventures dels germans Roca, una publicació encarada al públic familiar que enllaça coneixements científics amb receptes gastronòmiques. El fil conductor dels relats és un conjunt d’anècdotes reals viscudes pels autors quan eren petits. Joan, Josep i Jordi Roca expliquen de manera amena, per exemple, fenòmens científics com ara la fermentació o la composició molecular a partir de receptes com una maionesa o uns canelons. També com és possible que l’aigua i l’oli s’uneixin en una mateixa salsa quan les substàncies es repel·leixen en ajuntar-les. O per què l’ou i la llet queden gelatinosos quan es fa el flam.

Fer salut

Un altre objectiu de la publicació és que els infants prenguin consciència de quins aliments cal menjar de manera més habitual per tenir una dieta equilibrada. Joan Roca indica que a través de les receptes de cuina tradicional es pot conèixer quins aliments hi ha a cada època de l’any o com es pot aprofitar el menjar per no llençar-ne tant. “Tan important és aprendre a cuinar com aprendre a menjar”, afirma el xef d’El Celler de Can Roca. Per això, a Les delicioses aventures dels germans Roca es proposen receptes tradicionals com els canelons, però també com fer conserva d’olives. El xef insisteix que la conserva de vegetals és una manera d’aconseguir que els productes durin més i així evitar llençar-los a les escombraries perquè es fan malbé. Això també implica “un benefici pel planeta”, ja que l’alimentació serà sostenible.

A banda de la cuina en família, Joan Roca demana als mestres i professors que utilitzin el llibre per acostar la cuina a les aules. El xef creu que “seria molt bonic que el laboratori de ciències per als alumnes de primària fos una cuina”. Per això aposta per crear aules de cuina, igual que hi ha les d’informàtica, les de música o les de plàstica.

LA FRASE

Tan important és aprendre a cuinar com aprendre a menjar
Joan Roca
COAUTOR DEL LLIBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona