Societat

El 112 rep 260 trucades pel fort vent

Barcelonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental concentren la gran part d’incidències

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 18 hores un total de 260 trucades per 188 incidències relacionades amb la forta ventada. Gairebé totes provenen de l’àrea metropolitana: Barcelonès (134 trucades, 115 de les quals de Barcelona ciutat), Vallès Occidental (58 trucades, 25 de les quals provinents de Sabadell) i Vallès Oriental (18) concentren la gran part d’incidències pel vent, que bufa amb ratxes que han arribat a superar els 100 km/h.

En paral·lel, els Bombers de la Generalitat han rebut uns 80 avisos de les 10 a les 15.30 hores, principalment a la regió metropolitana nord (45). El servei més destacat ha estat la caiguda d’uns llums de Nadal a sobre d’un cotxe en un carrer de Badia del Vallès. El succés s’ha produït pels voltants de dos quarts d’una del migdia a l’avinguda Costa Blava i no s’han hagut de lamentar ferits, segons els Bombers.

A Barcelona ciutat, els Bombers de Barcelona han acumulat 104 serveis al llarg d’aquest dimecres. Els serveis més destacats han estat la caiguda d’un pollancre de grans dimensions a l’avinguda Meridiana amb el carrer Trinxant, que no ha causat ferits. I també la caiguda d’alguns elements de la façana del Corte Inglés de plaça de Catalunya. No hi ha hagut danys personals, però sí desperfectes en alguns vehicles aparcats al carrer Fontanella. A les 18.30 hores s’ha desactivat el pla d’emergències municipals per vent.

El vent va a la baixa, però les ratxes màximes podran superar els 72 km/h la matinada i la nit de dijous del Baix Llobregat al Baix Camp a la costa, i fins l’Anoia i la Conca de Barberà a l’interior. Divendres revifarà el vent a aquestes mateixes zones i al Pirineu, i també hi haurà ratxes més febles a les comarques de Girona, Ponent i Terres de l’Ebre. La matinada i el matí de dissabte el vent podrà superar els 90 quilòmetres per hora al Pirineu i també en alguns punts de l’Empo rdà i l’Ebre.

Les ratxes de vent s’han anat reforçant al llarg del matí i ja se situen entre els 70 i els 90 km/h a nombroses comarques, especialment al Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central i àmbit metropolità. Destaquen registres com els 114,8 km/h al Puig Sesolles, a 1.668 metres d’altitud, al Montseny, 93,2 km/h dels Hostalets de Pierola, els 90,4 km/h de Portbou, els 85 km/h de Mataró-Port, els 84 km/h de la Riba, els 84,2 km/h de Font-rubí, els 78,5 km/h de Mas de Barberans, els 76,7 km/h d’Òdena, els 76 km/h de Santa Margarida de Montbui o els 72 km/h de Badalona-Centre, segons les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic. A Barcelona ciutat, s’han registrat 66 km/h al barri de Gràcia i a la plaça de Sants, i 60,8 km/h al Raval.

D’altra banda, el Meteocat ha emès aquest dimecres a la tarda un avís de perill per acumulació de pluja des de dijous a la tarda a divendres a la tarda. Es podrien recollir més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores a la Val d’Aran i nord del Pallars Sobirà. També es preveuen 10 centímetres de neu a més de 900 metres i 20 centímetres a 1.400 metres d’altitud a l’Alt Pirineu i l’Aran fins la matinada de dissabte.

Per últim, també s’ha emès un avís per onades de més de 2,5 metres d’alçada fins dissabte al migdia en punts del litoral central i la Costa Brava nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona