Societat

Salut detecta cinc casos d’òmicron en viatgers a Sud-àfrica

Cap dels contagis de la nova variant és per transmissió comunitària

Les visites a l’atenció primària es disparen

La secretària de Salut Pública va confirmar ahir en roda de premsa que a Catalunya s’han detectat cinc persones contagiades amb la variant òmicron, que van donar positiu en el test d’antígens que es fa als viatgers que han estat a països de Sud-àfrica. Segons Cabezas, fins ara no s’ha detectat cap contagi de transmissió comunitària, en espera que es coneguin més detalls de la incidència d’aquesta variant que ja s’ha confirmat en 54 països. “Per ara, la variant delta continua sent la predominant”, assegurava la secretària de Salut Pública, que alertava de la pressió assistencial de les últimes setmanes, que ha augmentat un 33% amb 17.000 visites en l’atenció primària. Cabezas manté que la sisena onada no és tan gran als hospitals a diferència de les anteriors gràcies a la vacunació. La vacunació ha augmentat un 72% en l’última setmana, sobretot per les terceres dosis (+85%). “S’ha d’esperar a veure si la tercera dosi de reforç neutralitza la variant”, indicava Cabezas. Segons dades actualitzades de Salut, els ingressos augmenten entre els majors de 50 anys, en què la probabilitat de ser hospitalitzat és tres vegades major i 6,7 cops més gran d’acabar a l’UCI. Les dades deien ahir que hi havia 905 ingressats, 178 en estat greu en llits a les UCI.

La doctora Cabezas va defensar “que s’està estabilitzant l’ús” del passaport covid per mirar de frenar la sisena onada. Segons va dir, el govern fa un seguiment i una valoració diaris de la situació epidemiològica en el marc del Procicat per si calgués adoptar més restriccions més enllà del passaport covid. “El més important és aplicar-ho de la millor manera possible”, va dir en relació amb el certificat digital sense oblidar altres mesures importants “com ara la mascareta, la distància social i no deixar de ventilar espais tancats”.

El preu de les mascaretes es manté reduït

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, anunciava ahir que l’IVA de les mascaretes es mantindrà reduït (un 4%) durant el primer semestre del 2022. Segons va dir la ministra, abans que acabi aquest any el govern espanyol aprovarà el decret llei que recollirà la mesura per als pròxims sis mesos, on la mascareta “continuarà sent obligatòria”. El govern espanyol va aprovar la rebaixa de l’IVA de les mascaretes quirúrgiques d’un sòl ús el novembre del 2020, passant del tipus general del 21% al preu superreduït del 4%, una mesura que ara s’ha decidit allargar, ja que s’acabava a final d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS