Societat

L’Ajuntament de Salt reclama al govern que actuï en la vaga

Per l’alcalde, la salut pública no es garanteix i els serveis mínims s’incompleixen

Viñas diu que fa falta més neteja

L’Ajuntament “es carrega de raons” perquè la Generalitat de Catalunya intervingui en la vaga d’escombraries de Salt, que avui fa vint dies que dura. L’alcalde, Jordi Viñas (ERC), reclama que el Departament de Salut actuï per garantir el dret a la salut pública, que considera que s’està vulnerant, i a causa de l’incompliment dels serveis mínims, que Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) Medio Ambiente hauria de respectar.

L’Ajuntament, segons l’alcalde, fa la feina que li toca fer. Les àrees de Salut i Medi Ambient i personal de la policia fan informes, gairebé diaris, de l’estat del municipi. Considera que els informes de fa uns dies dels departaments de Treball i Salut avalen el punt de vista municipal. Recorda que FCC ha hagut d’ampliar els esforços a partir del requeriment del consistori, però reconeix que no és suficient: “La salut pública no està garantida i els serveis mínims no es compleixen.” Fonts de Salut de la Generalitat admeten que estan recollint dades a Salt. Avui és el vintè dia de vaga.

Sis illes no s’han tocat

Si el govern admet problemes d’insalubritat pública a Salt i intervé en el conflicte, l’Ajuntament està preparat per reforçar la neteja amb una altra empresa. Ahir en una nota de premsa el consistori va afirmar que el 81% de les illes de contenidors s’han buidat tres vegades o menys des que va començar la vaga. A més, hi ha sis illes que no s’han buidat ni un dia. El consistori destaca que obté les dades amb la plataforma Visión, instal·lada a la flota de vehicles, que permet fer un seguiment dels serveis.

Ahir el mercat setmanal de fruita i verdura al passeig Ciutat de Girona es va desenvolupar amb normalitat, amb més brossa del compte en una illa a tocar de les parades.

LA FRASE

Si els serveis mínims es fessin, es buidarien els contenidors i les bosses de deixalles no s’acumularien
Jordi Viñas
alcalde de salt (ERC)

Caixa de solidaritat i vinyeta de suport

La federació d’hàbitat de CCOO ha obert una caixa de resistència per recollir diners i donar suport als vaguistes de Salt “davant l’immobilisme irresponsable de l’empresa i l’Ajuntament”, diuen. Els empleats que protesten per les condicions laborals i perquè se signi un nou conveni –l’anterior va caducar el 2020– han rebut el suport del sindicats Intersindical CSC de les comarques gironines i de Cobas. A més, el setmanari satíric El Jueves, que surt cada dimecres, inclou una vinyeta de Carlos Azagra i Encarna Revuelta sobre la lluita dels empleats de FCC a Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs