Societat

sinistres

Un veí de Vilobí mor a Algèria en un accident d'helicòpter

David Cañón, mecànic d'helicòpters originari de Sant Feliu de Codines, era entrenador del Club Patí Caldes de Malavella

El pilot també va morir en el sinistre

David Cañón Marín, un jove de 28 anys que vivia a Vilobí d'Onyar i que feia d'entrenador del Club Patí Caldes, va morir dimarts en una accident d'helicòpter a Algèria. Cañón, originari de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) i mecànic especialista en helicòpters, havia acceptat feia uns mesos una feina a Algèria amb una empresa mallorquina i va ser mentre desenvolupava la seva feina que va patir l'accident, en què també va perdre la vida el pilot de l'helicòpter, un ciutadà francès empleat de la mateixa empresa.

La feina que feien era la neteja de les línies elèctriques d'alta tensió a la zona de Tizi Ouzou, en virtut d'un acord de cooperació firmat amb la companyia algeriana d'electricitat Sonelgaz. Tot i que la feina de Cañón era la revisió mecànica dels aparells i això no comportava que hagués de volar, dimarts al matí el jove era dins de l'aparell a petició del pilot que volia que escoltés el soroll del motor durant el vol per si hi detectava una anomalia. L'aparell havia fet un parell d'enlairades de prova per supervisar el funcionament del motor i va ser al tercer enlairament quan un cop de vent imprevist va tombar l'helicòpter, que en aquells moments era ocupat pel pilot, el mecànic i també l'especialista en la neteja de línies elèctriques.

Un supervivent

L'helicòpter es va tombar i va caure de costat i en la caiguda va provocar la mort del mecànic i del pilot. En canvi, l'especialista de l'empresa elèctrica va ser projectat fora de l'aparell i, tot i que va caure al terra, va sobreviure a la caiguda. Aquesta és la versió provisional dels fets que han rebut els familiars de David Cañón, que esperen tenir més detalls sobre l'accident avui quan torni d'Algèria el germà de la víctima, Ricard, que ha anat al lloc dels fets acompanyat de l'alcalde de Sant Feliu de Codines, Pere Pladevall. I és que en un primer moment es van aportar versions molt diferents de com havien succeït els fets i fins i tot algunes agències informatives havien especulat amb la possibilitat d'un atemptat en haver-se produït l'accident en una zona de força activitat d'Al-Qaida.

És previst que el germà de Cañón i l'alcalde agafin, avui a les quatre de la tarda, el mateix vol en què s'ha de repatriar el cos de David Cañón i que arribin aquest vespre a l'aeroport del Prat. Tot i que inicialment es va topar amb algun problema per realitzar els tràmits de repatriació en coincidir amb l'època del ramadà a Algèria, els familiars de David Cañón van agrair ahir la col·laboració de les autoritats algerianes i dels representants de l'ambaixada espanyola.

LA XIFRA

3
ocupants
anaven a l'helicòpter quan l'aparell va caure i només un d'ells va poder salvar la vida.

Entrenador de tots el nens patinadors de Caldes

David Cañón es va traslladar a viure a Vilobí d'Onyar fa uns anys quan va trobar feina de tècnic a l'aeroport Girona-Costa Brava. Des que es va instal·lar a Vilobí, però, va començar la seva relació amb Caldes de Malavella, que acabava de refundar el seu club de patinatge. Cañón aviat s'hi va integrar com a entrenador i durant els darrers cinc o sis anys “tots els nois i noies del Club Patí Caldes han passat per les seves mans”, segons recordava ahir el seu president, Xavier Vehí, tot desfent-se en elogis per la dedicació de Cañón. La seva companya, Emma, també originària de Sant Feliu de Codines, es va traslladar a viure a Vilobí quan va acabar els estudis i també va exercir com a monitora al Club Patí Caldes.

La primavera passada, David Cañón va haver de renunciar a la faceta d'entrenador d'hoquei perquè li van oferir la feina de mecànic d'helicòpters a l'empresa mallorquina i això comportava els seu trasllat temporal a Algèria. De totes maneres, va demanar si el deixarien participar en els entrenaments cada vegada que pogués tornar a casa i fer-hi una petita estada. Vehí recorda que a Cañón li feia molta recança deixar la seva tasca amb els nens, però que va haver de triar pel seu futur professional i agafar l'oportunitat que li comportava la feina a Algèria, on dimarts passat va morir quan va caure l'helicòpter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona