Societat

Societat

Antenes de Montjuïc, punt i seguit

Desmantellen la torre que ha motivat la protesta dels veïns durant dues dècades, però n’entra en servei una altra que encara està més a la vora dels damnificats

La fan servir els cossos de seguretat i d’emergència, i TV3

Aquesta setmana han desmantellat la torre de les antenes de telecomunicacions del barri gironí de Montjuïc, la coneguda instal·lació metàl·lica d’aspecte amenaçador situada sobre un bloc d’habitatges que tantes queixes ha provocat entre els veïns del bloc veí. No obstant, això no posa fi a la controvèrsia, perquè el servei que feia aquella estructura ara el té encarregat una antena nova que, si bé és de dimensions més discretes i no causa tant d’impacte visual com la primera, ha estat muntada encara més a la vora (a pocs centímetres) dels veïns damnificats. El malestar continua, si atenem a la persistència de les pancartes en contra d’haver de conviure amb un tipus d’artefacte que se sol relacionar amb trastorns de la salut.

L’aparell està a la terrassa d’un immoble propietat de Comercial Montjuïc, l’única part implicada que sembla sortir beneficiada de la ubicació de la nova antena, ja que, en estar arraconada, queden alliberats els habitatges ubicats sota la vella torre, que no hi havia manera de llogar. Josep Álvarez, en nom de Comercial Montjuïc, assegurava ahir que els efectes de les emissions electromagnètiques de l’aparell “són ridículs, inferiors als d’una tele gran”. No són del mateix parer els veïns del costat, que mantenen l’oposició a l’antena.

L’aparell és propietat de la Generalitat (amb una llicència de l’Ajuntament) i dona servei als cossos de seguretat i emergències i també a TV3, que té els estudis als baixos de l’edifici. Durant molt de temps, l’estructura antiga havia estat utilitzada també per diverses companyies de telefonia mòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs