Societat

El govern assenyala que el polèmic experiment amb gossets es fa a Madrid

Jordà assegura que traslladaran a les autoritats madrilenyes la seva preocupació per aquest afer

Una vintena de persones es manifesten contra el sacrifici de 32 cadells de ‘beagle’

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, ha explicat aquest dimecres que l’experiment denunciat per grups ecologistes que acaba amb la mort de 32 gossos es duu a terme en la Comunitat de Madrid, a la qual traslladaran la seva preocupació per aquest assumpte.

Diverses entitats ecologistes han denunciat que els laboratoris Vivotecnia, una empresa proveïdora del Parc Científic de Barcelona (PCB), que depèn de la Universitat de Barcelona (UB), sacrificaran 32 cadells de la raça beagle després d’una experimentació animal. Segons les entitats denunciants, entre les quals es troba PACMA, l’experiment consisteix a subministrar als gossos un fàrmac per calcular la dosi exacta per acabar amb la vida de la meitat d’ells i, una vegada acabades les proves, se sacrificaran tots els animals per dur a terme necròpsies.

En una publicació a les xarxes socials, la consellera assegura que el seu departament no ha rebut “cap comunicació ni sol·licitud d’autorització” per realitzar un projecte d’aquest tipus, però arran de les denúncies difoses els últims dies, s’han posat en contacte amb el Parc Científic de Barcelona per requerir informació. Segons Jordà, el PCB els ha confirmat aquesta tarda “que aquest projecte es realitzarà a la Comunitat de Madrid, que és la que ho ha d’autoritzar, i no a Catalunya”.

És per això que traslladaran al govern madrileny “la nostra preocupació” i li demanaran que asseguri “que es compleixi la normativa i es respectin els drets dels animals”. “I que un cop finalitzat [l’experiment] siguin donats en adopció els animals que el seu estat de salut ho permeti”, afegeix.

Teresa Jordà ha reafirmat el seu compromís i el del govern en la defensa dels drets i del benestar dels animals. En aquest sentit, ha assegurat que vetllaran pel compliment estricte de la normativa, tant la catalana, com l’estatal i europea.

Ha recordat que el govern va iniciar el passat setembre la tramitació de la llei de protecció dels animals utilitzats per a l’experimentació i per a d’altres finalitats científiques. Una llei que, segons la consellera, “vol reforçar la transparència i la protecció dels drets d’aquests animals”.


Protesta a Barcelona contra el sacrifici dels cadells

Efe

Una vintena de persones s’han manifestat aquest dimecres a Barcelona contra l’experiment dels laboratoris Vivotecnia que implica 32 cadells de beagle.

Les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) han convocat la protesta després de la denúncia per part d’entitats ecologistes que a recerca preveu el sacrifici dels gossets.

Els concentrats han clamat contra el maltractament animal i han penjat cartells en un edifici del PCB en els que exigeixen l’alliberament dels cadells “sentenciats a mort per la Universitat de Barcelona”. “No són números, no són eines, no són una cosa. Sou algú, us volem donar veu” o “#StopVivotecnia, #FreebeaglesVivotecnia”, han estat alguns dels missatges que hi han deixat.

En declaracions a Efe, el primer secretari de les JSC, Ot García, ha reclamat a la UB i a la Generalitat que “prenguin partit” en l’assumpte perquè els animals no siguin “assassinats” i siguin alliberats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró