Societat

El Suprem tomba l’ordre de la Generalitat que obligava Airbnb a no publicar anuncis d’allotjaments turístics il·legals

L’alt tribunal diu que la responsabilitat és de qui presta el servei final i que la companyia només és un intermediari

El Tribunal Suprem ha anul·lat l’ordre de la Generalitat del 2015 que obligava Airbnb a no publicar anuncis d’allotjaments turístics il·legals, és a dir, que no comptessin amb un número d’inscripció del Registre d’Habitatges Turístics de Catalunya. Segons la sentència, fer constar aquesta dada és responsabilitat de qui presta el servei turístic final i no el de la plataforma on s’anuncia. En aquest sentit, el Suprem reconeix Airbnb com un “intermediari propi de la societat de la informació” i que no se l’ha de considerar un proveïdor immobiliari ni prestador de serveis turístics. A més, també conclou que a la plataforma no només s’anuncien habitatges turístics sinó també altres allotjaments que no estan sotmesos a aquestes obligacions.

D’aquesta manera, l’alt tribunal ha estimat el recurs interposat per Airbnb contra una sentència del TSJC del 2019 favorable a la Generalitat i contra les resolucions de la directora general de Turisme de la Generalitat a principis de 2015 i la posterior resolució del secretari d’Empresa i Competitivitat, al juny del mateix any. En un comunicat, la companyia ha assenyalat que el seu “desig” és “seguir treballant amb les administracions públiques a Catalunya” i ha ofert la seva col·laboració per elaborar una normativa “clara” i “adaptada a la realitat actual dels viatges i doni suport a l’activitat dels particulars”.

La directora general d’Airbnb Marketing Services, Mónica Casañas, ha assegurat que la companyia “segueix estant compromesa al 100% amb els governs locals i regionals a Catalunya” i en “ser part de la solució contra la massificació turística”. Casañas també ha defensat que la possibilitat de llogar una casa a turistes ha suposat “un autèntic salvavides” per a molts clients després de l’impacte de la pandèmia a tota la UE i cita un estudi d’Oxford Economics, segons el qual s’han creat 5,1 lloc de treball per cada 1.000 arribades de viatgers, una xifra superior al 2019 (4,7 llocs de treball).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC