Societat

El PSC advoca perquè Catalunya i l’Aragó “coliderin” la candidatura olímpica

El govern manté la voluntat de liderar la candidatura, obrint col·laboracions a altres comunitats per acollir determinades disciplines que no puguin dur-se a terme al país

El líder del PSC, Salvador Illa, ha advocat perquè Catalunya i l’Aragó “coliderin” la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030 perquè el treball conjunt “enfortiria” el projecte.

“Crec que no podem dir que l’Aragó és un acompanyant de segona”, ha advertit el líder de l’oposició catalana en una entrevista a TV3, el dia abans que els presidents de Catalunya i l’Aragó es reuneixin a Balaguer (Noguera).

L’exministre socialista ha fet aquesta reflexió després que hagi transcendit que la Generalitat ha traslladat de nou el Comitè Olímpic Espanyol (COE) que Catalunya vol liderar la candidatura als JJOO d’hivern.

Illa ha defensat que l’esmentada candidatura cal impulsar-la “de forma conjunta” amb l’Aragó i ha destacat que es tracta d’una oportunitat per estrènyer llaços amb la comunitat veïna.

Amb tot, ha postil·lat que “el debat no ha de ser qui lidera o no” aquesta iniciativa, sinó que cal centrar-se en com articular una bona proposta que beneficiï el territori pirinenc.

“L’important, i comprometo el suport de la meva formació política, és que es pugui fer una bona candidatura de la qual el Pirineu extregui beneficis estructurals”, ha sentenciat.

La Generalitat de Catalunya ha traslladat novament al Comitè Olímpic Español (COE) la seva voluntat de liderar una candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030, abans que els presidents de Catalunya i Aragó es reuneixin demà a Balaguer (Noguera).

La consellera catalana de la Presidència, Laura Vilagrà, i el president del COE, Alejandro Blanco, es van reunir a Barcelona a última hora d’ahir dimecres, segons han explicat fonts de la Generalitat.

Una reunió tècnica en la qual Vilagrà es va reafirmar en la seva postura expressada els últims dies, és a dir, en la voluntat de Catalunya de liderar la candidatura als Jocs de 2030.

Segons aquestes fonts, en la reunió es “va fugir de polèmiques polítiques, encara que la veritat és que arriba en un context de xoc l’els últims dies” entre la Generalitat, d’una banda, i Aragó i el COE, per una altra, sobre aquesta qüestió.

I és que la Generalitat defensa liderar una candidatura Pirineus-Barcelona, encara que està oberta a col·laboracions amb altres comunitats, com l’Aragó, per acollir determinades disciplines que no puguin dur-se a terme a Catalunya.

En canvi, tant el COE com el president d’Aragó, el socialista Javier Lambán, reclamen una candidatura conjunta i amb igualtat entre Catalunya i Aragó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres