Societat

La Plataforma Stop Jocs Olímpics escridassa Aragonès a Balaguer

El portaveu es reuneix en privat amb el president

Els concentrats retreuen al govern que es vulgui fer un referèndum “sense tenir projecte” per tenir “carta blanca”

Una vintena de persones convocades per la Plataforma Stop Jocs Olímpics ha escridassat el president del Govern, Pere Aragonès, a la seva arribada a Balaguer. Minuts després, Aragonès s’ha reunit en privat amb dos dels contraris a la candidatura del Pirineu per sentir les seves reivindicacions però, tal com ha explicat el portaveu de la Plataforma, Bernat Lavaquiol, “el govern segueix decidit a tirar endavant amb el projecte”. Des de la plataforma han retret a Aragonès que es vulgui fer un referèndum “sense tenir encara projecte” ja que entenen que llavors allò que es pretén és “tenir carta blanca” per després “fer el que vulguin” si s’aprova.

Els concentrats aquest divendres al matí davant de la Paeria de Balaguer han rebut Aragonès amb pancartes i crits de “no als Jocs”. Demanen la retirada del projecte dels Jocs Olímpics i recorden que és la vuitena candidatura que es presenta al Pirineu des de 1978 i que totes “han caigut pel seu propi pes”. “Aquesta també caurà i serà gràcies a la pressió popular, així que demanem al govern de la Generalitat que deixi de fer el ridícul”, ha dit Lavaquiol.

Des de la Plataforma Stop Jocs Olímpics també critiquen que el Govern vulguin anar “a correcuita” quan encara no s’han iniciat les negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona, no hi ha acord entre l’Aragó i Catalunya –i el president aragonès ha plantat el català- i tampoc hi ha un projecte. “Li hem dit que no podem cridar la gent a votar a tres mesos vista quan no hi ha un projecte redactat. Perquè la gent pugi votar de manera conscient s’ha de saber tot el que es farà, sinó, no té cap sentit fer un referèndum”, ha dit Lavaquiol, que ha insistit que el Berguedà, el Ripollès i el Solsonès s’han d’incloure al referèndum.

Lavaquiol també ha demanat a Aragonès, com ja va fer, ha dit, amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que “parli” amb la gent d’ERC al Pirineu, “i no ho estan fent”. “Sembla que el govern està més preocupat per acontentar el lobby de la construcció i el turisme que no pas per pensar quin desenvolupament necessita el Pirineu”, lamenta. “Les bases d’ERC del Pirineu estan majoritàriament en contra d’aquests jocs i demanem al president que escolti, ja no a nosaltres, sinó a la gent del seu partit”, ha demanat Lavaquiol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona