Societat

El ple passa de puntetes en la querella a Colau

Barcelona s’adhereix al Pacte per la Llengua, també amb els vots del PSC

El ple de l’Ajuntament de Barcelona va passar ahir de puntetes sobre la querella que obligarà l’alcaldessa Colau a anar a declarar el dia 4 de març als jutjats de Barcelona, responent a la denúncia d’una associació. El ple va debatre ahir l’estat de la ciutat i en la dialèctica entre grups la qüestió de la investigació judicial només va ser utilitzada per la portaveu de Ciutadans. Després, en un altre moment del ple, Ciutadans i, aquest cop sí, el PP van plantejar preguntes a l’alcaldessa sobre la qüestió. Cap dels dos principals partits de l’oposició, ERC i Junts, va voler treure partit del tema i van centrar la seva intervenció en la denúncia del que consideren punts febles de la ciutat.

En debatre amb Colau sobre l’acusació, el portaveu del PP, Josep Bou, va preguntar a l’alcaldessa quin serà el seu comportament si el jutge decideix tirar endavant la investigació després de la seva declaració. Colau s’ha negat a aplicar el codi ètic del seu partit, que diu que un càrrec electe ha de dimitir en cas de ser investigat per un delicte de corrupció. Colau va defensar ahir una vegada més que la denúncia no porta enlloc, va recordar que corrupció és el que va portar la justícia a condemnar el PP i va tornar a relacionar la presentació de la querella amb els interessos de les grans corporacions econòmiques. L’alcaldessa va insistir que la querella no anirà enlloc i va deixar sense resposta la pregunta sobre el seu futur que li va plantejar el popular Bou.

Sobre el debat de la ciutat, al ple es van dibuixar ahir dues Barcelones antagòniques: la que van presentar Ada Colau i Jaume Collboni, i la que van denunciar Ernest Margall, Elsa Artadi i la resta de portaveus de l’oposició posant l’accent en la inseguretat i la “falta de projecte”. Des del govern es va parlar d’una Barcelona que s’està recuperant després de la crisi de la covid i que lidera polítiques mediambientals i socials.

On sí que hi va haver més consens va ser en la votació de la iniciativa per sumar la ciutat al Pacte Nacional per la Llengua. Els comuns, ERC, el PSC i Junts hi van votar a favor; la resta hi van votar en contra.

Mentre es feia el ple, a la plaça Sant Jaume s’hi van manifestar treballadores del servei d’atenció domiciliària per demanar un conveni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC