Societat

El bisbe de Girona, delicat de salut, ha hagut d’ingressar en una clínica

Demana que resin per ell i per tots els malalts

Francesc Pardo explica que li han manat molt de repòs, arran de les complicacions d’una llaga a l’estómac

El bisbe de la diòcesi de Girona, Francesc Pardo, ha estat ingressat en una clínica arran de l’empitjorament del seu estat de salut, que en les darreres setmanes ja no havia estat gaire bo. El mateix bisbe va explicar ahir que està afectat d’una llaga a l’estómac, un mal que se li ha ajuntat amb dolor que li causa un pinçament a l’esquena. “En aquests últims dies el meu estat de salut ha entrat en una situació una mica delicada”, va admetre en un comunicat. “Una llaga d’estómac –va dir– m’ha produït una pèrdua de sang que demana molt de repòs perquè es pugui suturar la ferida. Tot i el sofriment que també pateixo pel pinçament de l’esquena, segueixo la situació de la diòcesi de la millor manera possible. El metge em recomana calma i temps per veure si, de manera natural i amb les mesures pal·liatives adients, deixa de sagnar.” Per tal que estigués més controlat pel personal sanitari i fos atès de la millor manera possible, es va decidir hospitalitzar-lo. “Us demano que pregueu per mi, per la meva recuperació i per tots els malalts”, va sol·licitar en el comunicat, al mateix temps que assegurava que estaria en contacte amb els feligresos. “No dubteu que personalment o a través del vicari general us mantindré informats de qualsevol canvi que es produeixi”, va anunciar en el comunicat.

LA FRASE

Segueixo la situació de la diòcesi de la millor manera possible
Francesc Pardo
BISBE DE LA DIÒCESI DE GIRONA

Un relleu pendent del Vaticà

El mes de juny de l’any passat, monsenyor Francesc Pardo i Artigas va complir 75 anys, l’edat de jubilació dels bisbes, i, consegüentment, va posar el seu càrrec a disposició de la santa seu. Tot i que s’havia especulat amb la possibilitat de tenir nou bisbe per Sant Narcís, a hores d’ara, nou mesos després de l’aniversari de Pardo, el nom de qui es convertirà en el 115è bisbe de Girona és una incògnita. A la Casa Carles –seu del bisbat gironí– es comenta que segurament serà abans de Setmana Santa, però el cert és que no hi ha cap calendari que pugui servir de referència.

El canvi en aquesta diòcesi s’emmarca en una tongada de relleus de bisbes a Catalunya. En el darrer mig any han nomenat Salvador Cristau per a la diòcesi de Terrassa i Francesc Conesa per a la de Solsona. Les pròximes substitucions haurien de ser les referents a Girona i també a Sant Feliu de Llobregat. El bisbe actual d’aquesta diòcesi barcelonina, monsenyor Cortès, complirà els 75 anys aquest 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona