Societat

Gastronomia i solidaritat al Balneari de Xulella

Cinc dies d'agost en que els millors cuiners valencians posen el seu mestratge del costat de la Fibromiàlgia.

Pelegrí, El Tinell de Calabuig, La Matandeta i la cuina del Balneari protagonitzen els menús.

La Cuina Amiga del Balneari de Xulella, torna a sorprendre els que resulten comensals habituals i també tots aquells que s'acosten durant aquesta setmana al restaurant.

El maridatge d'aquesta institució hostalera de la comarca dels Serrans amb els restaurants Pelegrí de Xiva; el Tinell de Calabuig, d'Ontinyent; la Matandeta d'Alfafar i Els Banys del balneari, ha fet possible unes jornades gastronòmiques on, a més de gaudir de les ofertes culinàries, hi ha un espai a la solidaritat amb les persones amb Fibromiàlgia.

Hui dimarts, Mª Carme Domingo del restaurant Pelegrí de Xiva ha preparat un menú de tast, on els sabors valencians es troben ben grafiats a les diverses propostes mostrades.

Dimecres 25 d'agost, Rafa Calabuig, mestre cuiner del Tinell de Calabuig d'Ontinyent, ofereix un menú consistent en un bon grapat de farciments que ajudaran a commemorar el 150 aniversari de les festes de moros i cristians de la localitat en que es troba radicat.

Els dies 27 i 28 d'agost, el mestre cuiner de Els Banys del balneari incorporarà els plats degustats, a la carta habitual del restaurant i dilluns 30 d'agost, Ruben Ruiz, del restaurant La Matandeta, ha previst realitzar un menú de tapes.

D'aquesta manera, la facturació que s'hi realitze durant aquestos dies, s'adreçarà al finançament de l'estudi de valoració de les persones afectades de Fibromiàlgia. És aquesta, una manera novedosa de fer de la gastronomia, un mitjà solidari.

Cuina amiga

Pere Rossell

No és la primera, i tampoc serà la darrera vegada que, el restaurant del Balneari de Xulella, sorprenga els comensals habituals. En aquesta ocasió, s'ha aprofitat la gastronomia per poder donar suport a la investigació d'una malaltia degenerativa, i avaluar d'aquesta manera, l'estat en que s'hi troben el nombrós grup de persones afectades.

Es tracta doncs, del canvi de tendència del que fins ara ha estat La Cuina Amiga del Balneari i, a més de donar-li un sentit de comunió entre gastronomia i acte cívic, també ha canviat el seu horari nocturn, per un altre que possibilita d'una manera més evident la participació.

El balneoròleg Xavier Marí, ha tornat a fer un nou saltironet en favor de la bona taula, ha ajuntat tres dels millors cuiners que han passat darrerament pels fogons del restaurant i els ha comboiat perquè agermanen el seu bon fer per una bona causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró