Societat

Barcelona congrega milers de persones a la manifestació feminista del 8-M

Més de 15.000 persones han participat en el primer 8-M posterior a la pandèmia

Milers de persones, la majoria dones, han participat aquest dilluns a la tarda en la manifestació del 8-M que ha arrencat poc després de les 18:15 hores de la plaça Universitat de Barcelona per reivindicar la igualtat efectiva i la fi de les violències amb lemes com a “Juntes contra les violències” o “ni cremades, ni violades, ni assassinades”.

La marxa, convocada per l’Assemblea 8-M sota el lema de “Contra les precarietats, les fronteres i les violències, les feministes som aquí”, seguirà fins a Arc de Triomf, on està previst que es llegeixi el manifest en l’acte final de la concentració feminista de Barcelona, la principal a Catalunya.

Abans de començar la marxa, les manifestants, moltes vestides de color lila, han corejat lemes com “visca, visca, visca la lluita feminista” i han cantat la cançó “Ay mamá”, de Rigoberta Mandini, convertida en himne feminista.

En la manifestació participa el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la majoria dels seus consellers al Govern, el primer que té una conselleria específica de Feminismes, i que ha fet una crida a participar per “erradicar el patriarcat”.

A l’inici de la manifestació, una de les portaveus de l’assemblea, Dolores Pulido, ha explicat que aquesta implica “el retorn a la normalitat” després de l’aturada per la pandèmia i després d’un 2018 en què el moviment va viure el seu millor moment a tot el món. Segons estimacions de la Guàrdia Urbana de Barcelona, més de 15.000 persones han participat a la manifestació.

Més de 1.500 persones reivindiquen el 8-M i clamen contra el masclisme i el patriarcat a Girona

Més de 1.500 persones han reivindicat el 8-M, els drets de les dones i han clamat contra el masclisme i el patriarcat pels carrers de Girona.

La concentració de la Plataforma Feminista Anticapitalista, que ha començat a la plaça U d’Octubre i s’ha convertit en manifestació, ha estat la més multitudinària de les dues convocades aquest vespre a la ciutat.

Durant la lectura del manifest, l’exigència ha estat clara: “No ens hem de conformar a reformar el sistema, sinó que hem de destruir-lo. Ja n’estem fartes de sostenir allò que és insostenible!”.

L’altra concentració, la de la plaça del Vi, ha donat veu a una desena de dones —i històries personals— per reclamar que s’erradiquin les violències i s’assoleixi la “igualtat real”.

Lleida surt al carrer per reivindicar el 8-M i reclamar la igualtat efectiva entre dones i homes

Unes 700 persones s’han manifestat aquest vespre a Lleida en la marxa amb motiu del Dia Internacional de les Dones convocada pel col·lectiu feminista Marea Lila. La mobilització ha estat encapçalada per dues pancartes amb els lemes ‘Contra les precarietats, les fronteres i les violències’ i ‘Juntes, diverses i rebels’, però també s’han pogut veure molts cartells entre les assistents i sentir diferents consignes en defensa dels drets de les dones i reclamant la igualtat efectiva i real entre dones i homes.

La manifestació ha sortit de la plaça Ricard Vinyes i, després de recórrer diversos carrers del centre de la ciutat, ha acabat a la plaça Sant Joan, on s’ha llegit el manifest i han tingut lloc els parlaments i una actuació musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona