Societat

Stop JJOO demana a Barcelona “complicitat” contra la candidatura olímpica

La plataforma acusa el govern de “cuinar d’esquenes a la ciutadania” i emplaça la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a fer públics els informes

La plataforma Stop JJOO ha organitzat avui una assemblea oberta a Barcelona per “buscar sinergies” d’arreu del territori català contra la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus, sobretot de cara a la manifestació que han convocat pel 15 de maig a Puigcerdà. “Esperem que neixi una complicitat de cara a la manifestació i en la lluita contra el macroesdeveniment dels Jocs. Al final és la mateixa realitat que pateixen a Barcelona quan es planteja la Copa Amèrica o la Fórmula 1 o el Hard Rock a Tarragona”, ha afirmat Bernat Lavaquiol, portaveu de la plataforma.

Lavaquiol ha acusat el Govern de “cuinar d’esquenes a la ciutadania” i insta la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a posar “damunt la taula” els informes amb què treballen.

La plataforma demana al govern que “paralitzi” el projecte i que presenti una “planificació econòmica del Pirineu pels propers anys basada en la diversificació de l’economia”. “No creiem en els pelotazos especulatius com a forma de desenvolupament”, ha afirmat el portaveu de la plataforma, que ha puntualitzat que volen centrar la “lluita en l’àmbit del Pirineu”.

Preguntat per l’acord a què havien arribat el Comitè Olímpic Espanyol, la Generalitat i el govern de l’Aragó i del qual s’ha despenjat per sorpresa el president Javier Lambán, Lavaquiol ha criticat l’executiu català perquè considera que no està facilitat cap informació “ni als veïns, ni als alcaldes ni càrrecs públics del Pirineu”.

La plataforma demana a Vilagrà que faci públics en els propers dies els estudis i informes de què disposen. Està previst que el president, Pere Aragonès, signi molt aviat el decret de convocatòria de la consulta sobre els Jocs. De fet, l’executiu havia anunciat que ho faria aquesta setmana o la que ve. Lavaquiol ha exigit conèixer els informes de què ha parlat la consellera en diverses ocasions abans de dilluns i adverteix. “Si no, demanarem la dimissió de Vilagrà i augmentarem la pressió cap al Govern”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella