Societat

L’hostaleria gironina preveu una ocupació d’entre el 65% i el 70% per Setmana Santa

S’oferiran gairebé un 90% de les places d’hotels i un 95% dels establiments de restauració estaran oberts

La Federació d’Hostaleria de les comarques gironines preveu una ocupació hotelera mitjana a la demarcació d’entre el 65 i el 70% durant els quatre dies festius de la Setmana Santa. La resta de la setmana s’espera una ocupació baixa. El sector destaca que, després de dos anys de restriccions per la crisi, la possible reactivació dels mercats emissors fan augurar un augment de visitants. Per això, molts empresaris han decidit obrir. En concret, a la província de Girona s’oferiran un 89% de les places hoteleres (n’hi ha 84.679) i un 95% dels establiments de restauració estaran oberts (n’hi ha 5.500).

Per zones, s’espera que les ocupacions més altes es concentrin al litoral de la Costa Brava Nord, amb entre un 65% i un 70%, mentre que a la Costa Brava Centre, s’espera que se situï entre el 60 o el 65% i a la Costa Brava Sud sigui d’entre un 40 i un 45%.

A les zones d’interior s’espera una ocupació d’entre el 75 % i el 80 % a l’interior de la comarca de la Selva i, del 70 % i el 74% a la Garrotxa. A Girona ciutat la previsió d’ocupació oscil·la entre el 85% i el 90 %.

Pel que fa a les zones de muntanya, es preveu una ocupació que fluctuï entre el 55% i el 60% a la comarca de la Cerdanya i, del 65% al 70% al Ripollès. En general, la previsió d’ocupació mitjana per a tota la província de Girona és del 65 % i el 70 %. Tot i així, els empresaris apunten que s’esperen algunes reserves d’última hora, que no faran variaran gaire les xifres d’ocupació previstes.

De mitjana, el sector preveu unes estades d’entre dos i tres dies, amb un perfil de turista majoritàriament català i de la província de Barcelona, de mitjana edat i de caire “familiar”.

Tot i això, molts dels hotels que obriran ara tornaran a tacar fins a finals de maig o mitjans de juny, coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós