Societat

societat

Acord per impulsar el voluntariat dels aspirants a policia

La conselleria d’Interior i el Tercer Sector signen un conveni perquè els alumnes del curs de formació bàsica de policies facin experiències de voluntariat

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina, i el president de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Jordi Balot, han signat aquest dimarts un conveni perquè els alumnes del curs de formació bàsica de policies de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya facin experiències de voluntariat. L’objectiu és oferir-los una experiència directa de les situacions d’exclusió en què viuen determinats sectors de la societat catalana amb els quals hauran d’interactuar en l’exercici professional futur.“És imprescindible promoure els valors de la solidaritat, l’altruisme, l’empatia i la participació” entre els aspirants a policia, ha remarcat el conseller Elena. Des de la seva conselleria recentment s’han signat convenis amb la Fundació Secretariado Gitano a Catalunya i amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència en el mateix sentit.“Són realitats diferents i complexes davant les quals cal una intervenció més personalitzada”, destaca la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, Francina Alsina. Jordi Balot ha subratllat la importància que “per primer cop hi hagi un acostament, des d’una visió pràctica, entre les policies del país i el voluntariat social que treballa, des del seu compromís diari, al costat de les persones més vulnerables”.

Les experiències de voluntariat tindran una durada de 40 hores fora de l’horari lectiu del curs i es portaran a terme a les entitats associades a la Taula i a la Federació Catalana de Voluntariat Social que s’acullin al projecte.L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya transferirà a la Taula del Tercer Sector l’import màxim de 10.000 euros, per a aquest any, per compensar les despeses de gestió en concepte de formació de les entitats que acullin aspirants i la Taula del Tercer Sector distribuirà l’import percebut a les entitats col·laboradores que han acollit alumnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona