Societat

Estat espanyol

Medina ofereix la seva herència al jutjat per a cobrir la fiança de 900.000 euros

L’empresari va presentar l’escrit abans de declarar dilluns davant el jutge del cas de les mascaretes

El titular del Jutjat d’Instrucció 47 de Madrid li va imputar el delicte d’aixecament de béns després de descobrir que només tenia 247,26 euros al banc

L’empresari Luis Medina ha posat a la disposició del jutjat que investiga el cas de les màscares l’herència de la seva àvia, la difunta María Eugenia Fernández de Córdoba, per a fer front a la fiança de gairebé 900.000 euros que li ha imposat el magistrat.

L’escrit amb la proposta va ser presentat davant el jutjat d’instrucció número 47 de Madrid ahir dilluns, abans que Medina i l’altre imputat, Alberto Luceño, declaressin per primera vegada. El jutge investiga les possibles irregularitats en tres contractes de venda de material sanitari a l’Ajuntament de Madrid, pels quals els dos empresaris s’haurien presumptament embutxacat una comissió de 6,6 milions de dòlars.

La defensa de l’aristòcrata, fill de Naty Abascal i de l’anterior duc de Feria, exposa que per cobrir els 891.427 euros de fiança fixats “ofereix els drets hereditaris que el senyor Medina té en l’herència de la seva difunta àvia”, Victoria Eugenia Fernández de Córdoba i Fernández de Henestrosa”.

Aquests drets estan fixats per la sentència dictada en el Jutjat de Primera Instància número 12 de Sevilla, unes diligències en les quals Medina és “hereu i part demandant i al qual el Jutjat Instructor ja ha oficiat”, detalla l’escrit.

El magistrat Adolfo Carretero va dictar una resolució el passat 20 d’abril en la qual imputa a Medina un delicte d’aixecament de béns i li va donar un termini de tres dies per dipositar una fiança de gairebé 900.000 euros. En cas contrari embargaria tots els seus béns, mobles i immobles.

El jutge es va pronunciar així després de descobrir que als comptes bancaris de Medina només hi ha 247,26 euros, una quantitat insuficient per a afrontar la responsabilitat civil dels presumptes delictes investigats, que en el seu cas ascendeix a 1.216.984,33 euros.

Prèviament, el jutjat sol només va poder embargar a aquest empresari un veler matriculat a Gibraltar de 325.515 euros.

Durant la seva declaració d’ahir davant el magistrat, la primera en la fase d’instrucció del cas, el jutge va preguntar a Medina si havia presentat un escrit posant a la disposició del jutjat la seva herència i ell va respondre que si.

En el transcurs d’aquesta declaració l’empresari va argumentar, en ser preguntat sobre en què havia gastat els diners que va cobrar de les comissions presumptament il·legals, que fa un any el fiscal d’Anticorrupció “no va dir expressament que tingués prohibit disposar” dels seus béns, cosa que va fer perquè no va pensar “que hi hagués res irregular”, i que mai va intentar “defraudar res”.

Després de la declaració el magistrat va ordenar retirar el passaport als dos empresaris investigats, davant la gravetat dels delictes suposadament comesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona