Societat

Riuada humana a les Fires de l’1 de Maig de Figueres

El centre de la capital alt-empordanesa s’omple de visitants, repartits per les cinc fires que organitza el Casino Menestral de la ciutat

Jornada també de castellers i actuacions musicals de tots els estils

La gent té ganes de sortir al carrer, segurament, en molts casos, de sortir per sortir, i això es va notar, i molt, ahir a Figueres, a les Fires del Primer de Maig. Al migdia i durant les hores immediatament anteriors i posteriors, als espais firals hi havia una veritable riuada de persones i, en alguns moments, fins i tot era un pèl asfixiant per als qui buscaven una passejada amb més tranquil·litat. De fet, el temps es va aliar amb els expositors i visitants, perquè va fer un dia molt assolellat, però amb una temperatura de primavera molt agradable, sobretot fins a primera hora de la tarda.

L’allau de visitants, no obstant això, no es va traduir en un gran volum de vendes. Hi coincidien tots els consultats per aquest diari. Un dels pintors de la Fira del Dibuix explicava que moltes persones s’havien aturat i s’havien interessat pels seus quadres, i que demanaven preus, però que no compraven. Un altre hi afegia que el més important era veure que la gent tornava a sortir al carrer i que demanava per l’art, encara que no comprés o comprés poc. Hi coincidia la propietària d’una de les pastisseries més cèntriques i tradicionals de la ciutat, que agraïa la gran afluència de persones al centre, tot i que apostava per un increment més sostingut en les properes setmanes.

A la Rambla, els firaires de productes artesans d’alimentació estaven una mica més satisfets amb el nivell de vendes. El d’una parada de venda de vi informava que el gros de compradors va passar per la parada durant les primeres hores del matí i no pas al migdia i a primera hora de la tarda com és habitual.

Sigui com sigui, Figueres va tornar a ser ahir, i després de mesos de mesures de prevenció per la covid, la capital de les Fires. I és que, repartides per diversos espais del centre de la ciutat, s’hi va celebrar la 62a edició de la Fira del Dibuix i la Pintura, la 8a edició de la Fira de Fotografia, la 40a edició de la Fira d’Artesania, la 40a –també– de la Fira Mercat i la 37a de la Fira de l’Alimentació. Sobre el paviment de la Rambla, també hi havia una exposició de cotxes de diverses marques.

Coincidint amb la jornada de Fires, es van celebrar altres actes de les Fires i Festes de la Santa Creu, que també van ser molt concorreguts. A la plaça de l’Ajuntament, i amb l’alcaldessa, Agnès Lladó, i altres membres del consistori al balcó de la Casa de la Vila com a testimonis oficials, la colla castellera de Figueres, els Marrecs de Salt i els Capgrossos de Mataró van fer xalar el públic que omplia el recinte.

Va ser una jornada, també, amb actuacions musicals per a tots els gustos i totes les edats, amb música a la Casa d’Andalusia, la coral Germanor Empordanesa a La Cate, l’orquestra simfònica juvenil de Catalunya al Teatre Jardí, el cor de cambra Estem d’Acords a l’auditori Caputxins i el plat fort de la nit amb el popular i ara televisiu raper Lildami i la Santa Salut.

Fins demà, quan esclati el castell de focs, la programació continua amb actes gairebé a totes les hores del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona