Societat

L’exposició ’Art i mite’ reuneix a CaixaForum Girona 42 obres procedents del museu del Prado en la que és una de les exposicions que es poden veure aquests dies a la ciutat

És temps de museus

El Museu d’Art i el Museu d’Història ofereixen noves perspectives per gaudir de les seves col·leccions

La mitologia clàssica ha estat una font constant d’inspiració per als artistes. En ella, déus, herois, nimfes, sàtirs i mènades es barregen en relats plens de vicis i virtuts humanes. L’exposició Art i mite. Els déus del Prado aplega a CaixaForum Girona una acurada selecció d’obres que formen part de les col·leccions del Museo Nacional del Prado. A través de pintures, escultures i medalles –datades entre el segle I aC i el final del segle XVIII–, s’ofereix una àmplia mirada sobre la mitologia clàssica i la seva representació al llarg de la història de l’art. La mostra inclou diversos elements que contraposen el discurs clàssic de les peces exhibides amb la contemporaneïtat dels mites al segle XXI. Una reflexió a l’entorn de com han sobreviscut els mites clàssics en la cultura contemporània i com aquests mites narren les idees actuals sobre l’amor, la bellesa, la natura, el destí, la masculinitat o la feminitat.

La de la Fontana d’Or no és l’única exposició que es pot veure aquests dies a la ciutat. Al Museu d’Art val la pena passar-hi i gaudir de la visita a la col·lecció permanent des d’una altra visió: En clau de dona, que a través d’una audioguia dona valor i difon el paper de la dona al llarg del temps i com l’art n’ha estat un reflex. En aquest recorregut es repassa la presència femenina a les obres de l’equipament. També el Museu d’Història proposa mirar la col·lecció des d’una altra perspectiva, en aquest cas a través de l’exposició Maternitats. Una mirada diversa, i al Museu dels Jueus es pot complementar la visita amb l’exposició Una història del Poble Jueu. Al Museu d’Arqueologia encara es pot veure una selecció dels seus tresors, i al Museu del Cinema es pot visitar, ja en els seus últims dies, l’exposició temporal L’espectador com a espectacle.

Més horaris i activitats

Amb Temps de Flors, tots els museus de titularitat pública de la ciutat ampliaran els horaris d’obertura, de les 10 a les 19 h. També, coincidint amb la Nit dels Museus, que tindrà lloc el dissabte 14 de maig, l’horari s’allargarà fins a les 12 de la nit. El Museu d’Art de Girona, com sol fer tradicionalment, obrirà els seus jardins al públic (de 10 a 22 h), on també s’exhibiran les instal·lacions artístiques a cura d’Ívida Cynara: Arborescències i Nidus tellus. L’artista durà a terme una performance vinculada a les dues intervencions el dissabte 7 de maig, a les 12 del migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona