Societat

El festival Girona a Cappella celebra 10 anys com l’únic del gènere a tot l’Estat, i el Pati Cultural commemora els 200 anys de la Diputació

Primavera ‘a cappella’ i arts al pati

Temps de Flors té sempre una bona banda sonora en directe. D’una banda, hi ha el festival Girona a Cappella, que celebra 10 anys i es manté com l’únic de tot l’Estat consagrat a la música vocal sense acompanyament instrumental. I també és tot un clàssic d’aquestes dates el Pati Cultural, que concentrarà la seva programació del 6 al 8 de maig al pati i a l’auditori Viader de la Casa de Cultura, amb una dotzena de concerts i espectacles molt variats, entre els quals destaca el que oferirà el Cor de Cambra del Conservatori, el diumenge 8 a les 11 del matí al Viader, titulat Cants espirituals. El concert serà el tret de sortida de les celebracions del 200è aniversari de la Diputació.

Girona a Cappella allargarà la celebració dels seus 10 anys durant els 9 dies de Temps de Flors, del 7 al 15 de maig, amb l’escenari de la plaça de la Independència com a espai central i gratuït. Hi actuaran en horari de tarda Les Anxovetes (dia 7); Out of the Blue, procedents d’Oxford (dia 8); Black Music Choir, dirigit per David Mauricio i Nuri Mancebo (dia 9); Gospelians de Girona (dia 10); el grup femení N’Clau Vocal (dia 11); els finalistes de la competició benèfica Rap de Girona Dona de Menjar (dia 12); el quartet femení Les Fourchettes (dia 13); el grup masculí londinenc The Buzztones (dia 14) i El Pony Pisador, el diumenge 15. A més, els nord-americans Straight No Chaser actuaran a l’Auditori el dissabte 7; la Capella Polifònica presentarà Dones a veus al monestir de Sant Daniel, l’11 de maig, i el quartet de barbershop Metropolitan Union cantarà a la Casa de Cultura el dia 13.

Pel Pati Cultural també passaran Gio Symphonia Quartet i Elèctrica La Moderna Big Band, el dia 6. El dia 7 s’hi farà un taller de danses tradicionals d’Escampillem, l’espectacle de circ iNSTants, un concert de l’orquestra Camerata Penedès i l’actuació de La Veïna del Costat. I el diumenge 8 hi haurà la Jove Companyia de l’Escola de Dansa de Celrà, teatre amb El Galliner, animació infantil amb Jaume Barri, òpera bufa (Il barbiere di Siviglia) i la Black Music Big Band Jr.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a