Societat

El Consell del Baix aposta pel consum de peix a les escoles

S’ha dut a terme a l’Escola Guillem de Montgrí amb l’objectiu d’oferir noves receptes i ensenyar com cuinar el peix perquè sigui més gustós i atractiu per als infants

El Consell Comarcal del Baix Empordà impulsa un projecte per acostar el consum de peix a les escoles i fer pedagogia sobre una alimentació variada. En el marc d’aquest projecte, Salvador Fortuny de MasterPeix i Quim Casellas, xef del Restaurant Casamar, han dut a terme una masterclass als cuiners i cuineres del menjador de l’Escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí, gestionat per l’AMPA. L’objectiu que es busca és la promoció del consum dels productes pesquers i proximitat; informar, sensibilitzar i formar sobre els beneficis del peix; divulgar receptes i recomanacions de consum; crear les bases tècniques per disposar d’un prototip basat en espècies poc consumides; i donar valor al sector pesquer tradicional de la comarca.

El president del consell Joan Manel Loureiro, ha destacat “la voluntat del d’ajudar reactivar el sector pesquer, un sector molt rellevant per a la comarca, apropant i donant a conèixer el seu valor i els seus beneficis”. Per la seva banda, el vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció econòmica, Xavier Dilmé, “la pesca forma part de l’essència del Baix Empordà, per aquest motiu cal que apleguem esforços per donar continuïtat aquest sector, aproximar el peix als alumnes i les seves famílies és un pas endavant per fer-ho possible”.

Amb els pescadors

Aquesta jornada de formació gastronòmica ha estat organitzada per la Confraria de Pescadors de Palamós, juntament amb el Museu de la Pesca i el GALP Costa Brava. L’objectiu és oferir noves receptes i ensenyar com cuinar el peix perquè sigui més gustós i atractiu per als infants. La jornada neix com a conseqüència del projecte El Peix a l’Escola, sensibilització del consum de peix a les escoles del Baix Empordà, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb la finalitat de potenciar el sector pesquer i el consum del peix de proximitat a la comarca. La iniciativa va emergir el 2021 quan es va detectar un dèficit de coneixement del peix i del seu consum entre els nens i nenes del territori, especialment entre els que estan en edats escolars d’infantil i primària. El Consell Comarcal és qui gestiona la competència dels menjadors escolars de 38 centres educatius d’infantil i de primària de la comarca, arribant diàriament a més de dos mil alumnes.

Aula educativa

L’ens comarcal forma part de l’Aliança Educació 360, una iniciativa educativa, social i política que promou connectar els aprenentatges que es donen en els diferents temps, espais i recursos de dins i fora dels centres educatius. L’Educació 360 impulsa el treball en xarxa de tots els agents educatius d’un mateix territori, amb l’objectiu d’aconseguir l’equitat i de generar més i millors oportunitats educatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses