Societat

Barcelona estrena l’obertura de botigues en diumenge

Els comerços de la zona turística podran aixecar persianes tots els festius durant quatre mesos fins al 15 de setembre

“Pels turistes és interessant, però pels treballadors és fumut”

Barcelona ha estrenat aquest diumenge el nou horari comercial que permet a les botigues de la zona turística obrir tots els festius durant quatre mesos, fins al 15 de setembre. A partir de migdia, les botigues del Portal de l’Àngel han començat a aixecar les persianes, molts dels vianants han mostrat la seva sorpresa i han optat per entrar a fer una ullada. “Pels turistes és interessant, però pels treballadors ha de ser fumut haver de treballar en diumenge”, ha assenyalat la Filomena, resident a Berna però que ha vingut a passar uns dies a Barcelona. “Estic en un hotel d’aquí al centre, he baixat per passeig de Gràcia i he vist que a les 12 hores obrien les botigues. I ho he aprofitat”, ha continuat la Filomena.

La Pilar també ha volgut treure benefici d’aquest primer diumenge de botigues obertes per donar una volta i comprar unes vambes que necessitava. “Per part meva em va molt bé. El dissabte m’agrada més anar a passejar i fer una activitat d’oci i avui aprofito per anar a comprar”, ha reconegut la veïna de Barcelona, que igualment ha mostrat el seus dubtes i empatia amb els treballadors de les botigues de grans marques. “Entenc el personal que haurà de treballar en diumenge, a mi no m’agradaria gens ni mica. De fet, no li agrada a ningú”, ha puntualitzat la Pilar. L’Alícia i la Kàtia, mare i filla catalanes però amb residència a Vitòria, s’han mostrat sorpreses per l’obertura de botigues en diumenge.

“No sabíem que obrien els comerços i ara hem vist que aixecaven persianes i hem entrat a una botiga de sabates”, ha explicat la Kàtia, que no veu amb mals ulls aquest nou horari comercial. “A mi no em sembla malament. Per la gent que treballa de dilluns a divendres, és una bona oportunitat per poder fer les compres en cap de setmana”, ha reflexionat en veu alta la jove. “Doncs jo penso al revés, no em sembla gaire bé. De dilluns a dissabte ja hi ha prou temps per fer les compres i el diumenge hauria de ser per descansar”, ha respost l’Alícia. “Necessitava fer una compra d’urgència, uns mitjons, i he tingut sort que les botigues estaven obertes”, ha comentat en Domingo, un turista de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA