Societat

Uns 2.000 ciclistes reclamen a Barcelona espais segurs per a la bici

La pedalada infantil de la Kidical Mass es fa a diverses ciutats del món

Defensa que els infants es puguin moure sobre dues rodes per la ciutat

Centenars de famílies en bicicleta han omplert els carrers de l’Eixample de Barcelona per reivindicar espais segurs per pedalar amb la Kidical Mass. Es tracta d’una iniciativa reivindicativa que es fa a diverses ciutats europees i nord-americanes per reclamar que es posi la bicicleta al centre de les polítiques de mobilitat que aquest diumenge ha arribat a Barcelona per primera vegada. La pedalada popular ha fet un itinerari circular d’uns cinc quilòmetres i, segons l’organització, ha reunit uns 2.000 ciclistes. La ruta ha estat pensada per canalla, s’ha fet per la calçada per on circulen la resta de vehicles i ha comptat amb música i animació. A més, ha servit per reunir una vintena de bicibusos de Barcelona i d’arreu de Catalunya.

La pedalada ha arrencat cap a dos quarts de dotze del migdia del Parc de Joan Miró, on també s’han fet activitats durant tot el matí, i ha servit per reunir una vintena de bicibusos de Barcelona i d’arreu de Catalunya. Durant el recorregut s’han fet diverses parades per reagrupar els participants. La majoria de ciclistes que s’han apuntat a la Kidical eren famílies amb nens petits que s’han sumat a la iniciativa amb ganes de festa i de passar-ho bé.

La Marta Casar, que és membre de l’organització de la Kidical Mass i del BACC (Bicicleta Club de Catalunya), ha explicat que aquesta primera edició ha estat “un èxit total de participació, bon ambient i reivindicació”. Casar ha detallat que el principal objectiu d’aquesta iniciativa era “reivindicar la pacificació dels carrers”, cosa que, a parer seu, passa per millorar la infraestructura ciclista per tal que sigui inclusiva tant pels nens petits que van amb rodetes com per la gent gran o amb necessitats especials.

La Kidical Mass va néixer el 2008 a Oregon (els Estats Units) i es va desplegar en ciutats com Nova York i Seattle. Des de l’inici, la iniciativa defensa que qualsevol infant pugui moure’s en bicicleta sense perill. Això també inclou reclamar millores en la infraestructura com carrils bici més amples i interseccions segures. El ressò no va arribar a Europa fins al 2017, concretament, a Alemanya. Actualment, la ciutat de Colònia lidera la mobilització.

A banda de Barcelona, durant el cap de setmana del 14 i 15 de maig, ciutats com París, Roma, Viena o Berlín han celebrat la Kidical Mass. A Barcelona ha estat una realitat gràcies a l’impuls del conjunt de bicibusos i les AFAs que hi ha al darrere, l’associació Canvis en Cadena, el BACC, la Revolta Escolar, l’associació Camí Amic, Bike Vidrera, Eixample Respira, En bici sense edat i Maragall Respira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El jutjat envia a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers