Societat

L’alberg de Campdevànol tindrà cabuda per a 50 persones

El pati de les antigues escoles serà una plaça pública

L’Ajuntament de Campdevànol ha presentat l’avantprojecte del futur alberg municipal, que s’ubicarà a les antigues escoles Coll i Bardolet, actualment en desús. El nou equipament, que tindrà una planta baixa i un primer pis, mantindrà l’estructura actual de l’edifici, ja que està en molt bon estat, i el pati es convertirà en una plaça o parc públic. També s’ha avançat que el pròxim 28 de maig, en el marc de la clausura del projecte PYRFER, es farà una consulta popular sobre alguns aspectes de l’alberg “perquè la gent del poble hi pugui dir la seva i també se’l faci seu”, segons l’alcaldessa, Dolors Costa.

El nou alberg tindrà cabuda per una cinquantena de persones. Pel que fa a la planta baixa, hi haurà els serveis comuns com el menjador o la cuina, i al primer pis és on hi haurà les habitacions i els banys. L’escala actual que hi ha a dins de l’edifici es mantindrà per unir les dues plantes. L’entrada principal serà en un lateral, i a la part de darrere hi haurà un aparcament per a bicicletes i un taller per a aquestes. La planta baixa té un total de 396m2 i la primera planta 351c:depasIMG_0995.HEICm2c:depasIMG_0999.HEIC.

Pel que fa a la plaça o parc públic que es farà en el que era el pati de l’escola, té un total de 2.000m2 i s’anivellarà amb l’edifici, ja que actualment per accedir a l’antiga escola es fa amb unes escales. També ses suprimirà la tanca que hi ha actualment donant continuïtat al carrer. A la plaça s’instal·laran dues pèrgoles.

Segons ha explicat l’arquitecte de l’alberg, Josep Nel·lo, a l’hora de planejar l’equipament s’ha tingut molt en compte criteris de sostenibilitat. En aquest sentit, es preveu que el cost energètic sigui zero, gràcies a la instal·lació fotovoltaica que s’hi farà. Per acabar, cal destacar que la façana estarà formada per taulons de fusta tractada col·locats de forma horitzontal i vertical.

L’alcaldessa, Dolors Costa, ha assegurat que la necessitat d’aquest alberg respon a la demanda turística de Campdevànol “que cada vegada és més creixent” i a la desestacionalització d’aquest sector. També ha recordat que “malgrat les dificultats que hem tingut aquesta legislatura amb la pandèmia”, l’alberg ha estat “sempre” una prioritat per l’equip de govern.

Dolors Costa ha avançat també que, amb una clara intenció que “el poble es faci seu aquest equipament i hi pugui dir la seva”, el dissabte 28 de maig es farà una consulta popular sobre diferents detalls del projecte. Aquesta consulta, que serà vinculant, es farà en el marc de la Festa dels Pirineus del Ferro i clausura del Projecte PYRFER, on durant tot el dia hi haurà activitats. Hi podran participar tots els veïns i veïnes majors de 18 anys.

Durant la presentació de l’avantprojecte no s’han concretat terminis d’obres ni tampoc el cost total de l’obra. Sí, però, que l’alcaldessa ha dit que confia que abans d’acabar la legislatura “estigui molt avançat”, i que de moment, s’està treballant en la tramitació per aconseguir subvencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

alimentació

Aliments innovadors amb proteïnes, premis Innoval

L’Hospitalet de Llobregat
GIRONA

Més punts de recàrrega als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ