Societat

Alerta per risc d’alt incendi forestal fins dilluns a una vintena de comarques

Les zones amb més perill són l’Anoia, el Bages, la Noguera i el Solsonès, amb una vintena de comarques més afectades

Cinc dotacions de Bombers treballen en l'extinció d'un incendi a prop de la via de la línia S1 dels FGC, a l'altura del polígon Llana de Rubí

La circulació de trens de la línia  S1 dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Rubí i les Fonts s'ha vist afectada per un incendi de vegetació a prop de les vies. D'aquesta manera,  el servei de trens de la línia S1 Terrassa funciona entre les estacions de Plaça Catalunya i Rubí, i entre Les Fonts i Terrassa Nacions Unides, a causa del foc. Fonts dels Bombers de la Generalitat han informat que en l'extinció hi estan treballant cinc  dotacions del servei, ja que el foc afecta vegetació a prop de la via a l'altura del polígon de Llana de Rubí.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ja ha emès un informe de perill d’incendi que des d’aquest divendres i fins dilluns, amb una afectació més important a les comarques de l’Anoia, el Bages, la Noguera i el Solsonès.

De fet, aquest divendres s’ha activat el nivell 2 del pla Alfa per l’alt perill d’incendis forestal a les comarques de l’Alt Urgell, Solsonès, Segarra, la Noguera, l’Urgell, les Garrigues i el Segrià i el nivell 1 a una vintena de comarques. Això vol que s’activa el protocol d’actuació del cos d’Agents Rurals amb un increment de la vigilància i el control davant l’alta possibilitat de perill d’incendis.

El Servei Meteorològic de Catalunya prediu altes temperatures, humitats relatives baixes i entrada de vents, cosa que complica la situació i per això s’ha activat l’alerta per risc d’incendis..

Segons informa en un comunicat, el departament d’Acció Climàtica, durant el cap de setmana les altres comarques amb una afectació parcial en aquest episodi de perill d’incendi, són l’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Alt Urgell, el Baix Llobregat, la Conca de Barberà, el Garraf, les Garrigues, el Moianès, Osona, el Pallars Jussà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Segarra, el Segrià, l’Urgell, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Sequera

La quantitat de pluja ha minvat des del 2021, que es va registrar un dèficit pluviomètric fort, que s’ha anat consolidant durant els primers mesos del 2022, excepte al sud de Catalunya. Per aquest motiu, el departament d’Acció Climàtica avisa que la situació actual degut a la falta de pluges presenta una vegetació altament vulnerable al foc.

En aquest sentit, les prediccions estacions per aquest pròxim estiu indiquen que la pluja estarà per sota de l’habitual en aquesta època i si la predicció es confirma, es preveu un estiu amb risc d’incendi superior a l’habitual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona