Societat

Els promotors dels horts urbans a Girona tiraran pel dret

Valoren la col·laboració entre barris i que la xarxa s’ampliï

La futura ordenança municipal provoca recel

Els responsables dels horts urbans dels barris de Girona no defalleixen. Una trobada, ahir al centre cívic de Sant Narcís, va demostrar que els seus promotors faran camí a banda de la futura ordenança de l’Ajuntament, que pretén “endreçar” aquestes iniciatives ciutadanes, en paraules del regidor de Sostenibilitat, Martí Terés (Junts). “Tirarem pel dret”, explica Enric Cassú, participant i promotor del projecte d’horts del carrer Roma, el Menja’t Sant Narcís, barri comestible.

La trobada d’ahir va servir perquè veïns de Vista Alegre, Montilivi, Barri Vell i Santa Eugènia, entre altres barris, compartissin experiències i posessin els plans en comú. Hi ha diferents tipologies perquè, per exemple, a Sant Narcís i al Barri Vell són taules de cultiu (o jardineres) mentre que a les hortes de Santa Eugènia són espais de terra cultivats, que és també el que pretenen fer a Montilivi.

“Un moment clau”

Per Cassú, de l’associació cultural La Volta, “és un moment clau per potenciar els horts urbans a les ciutats: creen teixit social, fan la ciutat més verda i inclusiva i contribueixen a la sobirania alimentària i a combatre el canvi climàtic”.

Els responsables de les diferents experiències ja col·laboren en el planter i en solucions a la seva estructura. Ahir, al teatre del centre cívic, va quedar clar que recelen de l’ordenança que prepara l’Ajuntament. Cassú assenyala hi havia un programa municipal d’horts urbans que el consistori va ajornar el 2015 “per falta de demanda”. Ara, la situació ha canviat.

La trobada d’ahir, repartida amb activitats al carrer Roma, la plaça Assumpció i el centre cívic, va servir per commemorar els dos anys del Menja’t Sant Narcís.

Aromàtiques i fruiters a Vista Alegre

L’experiència més recent és al barri de Vista Alegre-carrer del Carme. El projecte HortAlegre engegarà amb una àrea d’aromàtiques i una de fruiters. Serà al parc de Vista Alegre. Mònica Montero Nadal, una de les impulsores, explica que demanaran una pròrroga de mig any perquè, en principi, havien de tenir-lo llest aquest any. El consistori va concedir 29.331 euros a l’HortAlegre en projectes de dinamització dels barris del 2021. Dinou projectes es van repartir 200.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona