Societat

Economia

Desigualtats

Un nou milmilionari cada 30 hores

Intermón Oxfan denuncia que, en els dos anys de covid, han aparegut en el món 573 noves fortunes

A final d’any 263 milions de persones poden veure’s sumides en la pobresa extrema

Coincidint amb el Fòrum de Davos (Suïssa) d’enguany, que se celebra aquests dies, Intermón Oxfam ha fet públic un informe en el qual posa de manifest que des de l’inici de la pandèmia 573 persones s’han convertit en milmilionàries. Una cada 30 hores.L’entitat creu que, en gran mesura, aquest fet s’explica pels beneficis extraordinaris de grans empreses dels sectors farmacèutic, energètic, tecnològic i alimentari, fent que la pandèmia sigui “un dels millors moments de la història per als milmilionaris”. I és que la riquesa dels milmilionaris, la riquesa extrema, ha augmentat tant en els últims 24 mesos com en 23 anys i actualment acumulen una riquesa conjunta de 12,7 bilions de dòlars, xifra que representa un increment en termes reals de 3,78 bilions de dòlars durant la pandèmia. La riquesa total dels milmilionaris equival al 13,9% del producte interior brut (PIB) mundial –l’any 2000 suposava el 4,4%–. A més, els deu homes més rics del món tenen més riquesa que el 40% més pobre de la humanitat i la riquesa dels vint milmilionaris més rics supera el PIB de tota l’Àfrica subsahariana. Una dada més: Elon Musk, l’home més ric del món, és tan ric que, si perdés el 99% de la seva riquesa, continuarua formant part del 0,0001% de les persones més riques de món. Des del 2019, la seva riquesa ha augmentat un 699%.

En canvi, segons Intermón Oxfam, es preveu que a finals d’aquest any 263 milions de persones més puguin caure en la pobresa extrema. Un milió de persones més cada 33 hores. Per intentar pal·liar-ho, aquesta entitat demana en el seu informe que els governs impulsin mesures per gravar la riquesa extrema en favor del bé comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia