Societat

El festival Inund’Art recupera l’espai públic i incorpora nous escenaris

La mostra d’art contemporani oferirà exposicions, performances i recorreguts sensitius

El festival Inund’Art recuperarà l’espai públic de Girona del 3 de juny al 31 de juliol. La mostra d’art arriba a la 17a edició i ho fa tornant al carrer i incorporant nous espais com la rambla de la Llibertat, la plaça de les Voltes d’en Rosés o el Museu d’Història. Enguany hi haurà exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius d’artistes catalans i també internacionals, guanyadors del certamen d’Art Per Tot i el Projecte Transfronterer amb l’Associació Agith’é i la Casa de la Generalitat a Perpinyà. “L’Inund’Art és un festival de cultura contemporània que fa de punt de trobada d’arts visuals contemporànies. I és l’única mostra d’art contemporani a Girona”, ha afirmat el vicealcalde, Quim Ayats.

Després de dos anys de contingència per la pandèmia, el festival recupera les intervencions a l’espai públic. En aquest sentit, com a novetat, aquest any s’incorporen escenaris al centre de la ciutat, com la rambla de la Llibertat o la plaça de les Voltes d’en Rosés, i en equipaments, com el Museu d’Història de Girona, la Casa de Cultura o la Fundació Valvi.

El programa inclou 25 propostes artístiques, en una selecció que combina participants de la convocatòria oberta, on es van presentar més de 250 artistes, i una tria de projectes únics i diversos en el sector de les arts visuals contemporànies. D’aquesta manera es vol fomentar la consolidació d’artistes emergents i reforçar la programació amb projectes de renom.

L’eix principal d’aquesta edició del festival seran els recorreguts sensitius. Aquestes accions artístiques fusionen les arts escèniques, la música i les arts visuals per crear experiències úniques que necessiten la interacció entre l’artista i l’espectador. El públic de la mostra podrà gaudir de cinc propostes sensitives: Ambulantis, de la Cia. Ambulantis; Asalto al paraíso, de la Cia Misstwo Mystic; Espai Kümedungu, de Teatro de los Sentidos; CorroC, d’Escarlata, i Anhelos, d’Ángeles G. Gordillo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset limita les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana crema 5 hectàrees de canyissar i afecta espècies d’ocells

VILA-SANA