Societat

La planta de Nestlé de Girona, pionera en formació de realitat virtual

El model Virtual Training Center, que ja s’ha testat a la capital gironina, es replicarà a altres fàbriques per formar els empleats en matèria de salut i seguretat a la feina

Nestlé ha testejat a la fàbrica de cafè de Girona un sistema de realitat virtual per prevenir accidents laborals que la multinacional estendrà ara arreu del món. Amb aquest sistema, basat en la tecnologia 3D, els treballadors aprenen com reaccionar davant situacions d’alt risc (com ara caigudes en alçada o explosions en espais confinats). A través d’aquesta tecnologia immersiva, que s’ha batejat com a SHE Virtual Training Center, els empleats recorden fins al 75% de la formació (davant del 10% que s’aconseguia si llegien manuals o tan sols el 5% a través de classes magistrals). El nou sistema s’ha desenvolupat al campus que Nestlé té a Esplugues de Llobregat. La multinacional té presència a 186 països i fins a 276.000 treballadors.

El sistema de realitat virtual l’han desenvolupat el Global IT Hub de Nestlé conjuntament amb els departaments d’IT, Prevenció de Riscos Laborals i Serveis d’Enginyeria i Packaging (tots ells, situats al campus que la multinacional té a Esplugues de Llobregat). Aquest centre de formació, que es basa en la tecnologia 3D i la realitat augmentada, recrea diferents espais de les fàbriques que té la companyia.

A través d’unes ulleres de realitat virtual, els treballadors aprenen com enfrontar-se a situacions d’alt risc que podrien viure durant la jornada laboral. Però en aquest cas, en un entorn segur. L’SHE Virtual Training Center té diferents mòduls, i a la fàbrica de cafè soluble de Girona -que ha estat la planta pilot- aquells que s’han testejat són els que fan referència a treballs en alçada o bé feines en espais confinats. “La creació de continguts a través de la realitat virtual va començar ara fa dos anys, gràcies a la col·laboració entre l’equip global d’Innovació d’IT, Nestlé Espanya i la fàbrica de Girona; la nostra missió és anticipar-nos i trobar solucions innovadores en pro dels treballadors”, destaca el responsable de l’equip global d’Innovació de Nestlé IT, Luca Dell’Orletta.

Fins al 75% de la formació

En paral·lel, aquest sistema -que també inclou vídeos i formació pràctica- té dos avantatges significatius. Per una banda, a través de l’experiència immersiva, aconsegueix que els empleats recordin fins al 75% de les sessions. I per l’altra, redueix els costos de formació (perquè es poden formar més treballadors de manera simultània). “Per als empleats, és més amè i els cursos se’ls fan més pràctics; durant una mitja hora o 40 minuts, s’enfronten a una experiència gairebé real”, explica el director de la fàbrica de Nestlé a Girona, Jordi Jaén. “Però a més, les dades ens indiquen que aquests cursos calen més, perquè aconsegueixen unes taxes de record de fins al 75% de la formació”, explica.

L’objectiu de la multinacional és ara estendre aquest sistema de realitat virtual a altres fàbriques similars que la companyia té arreu del món. Actualment, Nestlé té presència a 186 països del globus i compta amb una plantilla de 276.000 treballadors. Arreu de l’Estat, la multinacional té deu plantes, que exporten el 61% de la producció (principalment, a Europa). Hi treballen 4.090 treballadors i l’any passat van facturar 2.145 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona