Societat

La restauració no vol reduir l’horari de les terrasses

Sis patronals del comerç i els hotels donen suport a bars i restaurants

Demanen no ser assenyalats pel soroll

Sis patronals de Barcelona: Foment del Treball, PimeComerç, Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, Comertia i el Gremi d’Hotels donen suport a les reivindicacions del Gremi de Restauració de Barcelona, que no vol que l’Ajuntament retalli els horaris de les terrasses i retiri alguns dels vetlladors provisionals que es van posar amb motiu de la pandèmia.

A través d’una nota conjunta, les set entitats van recordar ahir que Barcelona és una de les ciutats de l’Estat amb l’horari de les terrasses més curt i van demanar que es deixi d’assenyalar injustament els restauradors per l’incivisme, les botellades i els desordres públics que hi ha quan es desmunten les terrasses.

En l’actualitat, les terrasses i els vetlladors tenen permís per obrir entre les 08 i les 24 h entre diumenge i dijous, un horari que es pot allargar fins a les 01 h els divendres, dissabtes i vigílies de festius. A Madrid, València o Sevilla els dies feiners es pot obrir fins a la una de la matinada.

Aquesta nota surt quan a la ciutat ja hi ha dues manifestacions veïnals convocades per d’aquí a uns dies en contra del soroll, unes manifestacions que han anat precedides de moltes queixes des que a la ciutat, passada la Setmana Santa, el turisme ha arribat en massa i ha ocupat els carrers igual o més que el 2019, abans de la pandèmia. Una de les manifestacions, sota el lema Silenci, el soroll mata, es farà dijous que ve dia 16 a la plaça de Sant Jaume. L’altra, que va també contra el turisme massiu, la faran el 19 de juny a Drassanes.

El sector de la restauració, l’hoteler i el del comerç, que s’alimenten els uns als altres, van tots a l’una a l’hora de recordar que els horaris de les terrasses de Barcelona es van pactar el 2018 amb totes les forces polítiques. Sobre la retirada dels vetlladors provisionals, les entitats mostren preocupació pel que consideren un incompliment flagrant del govern municipal. Apunten a una proporció de denegacions superior al 75%.

La restauració recorda que poder disposar de taules a l’exterior determina en gran mesura la viabilitat de molts negocis i recorda que el nou mobiliari homologat (obligatori quan la terrassa se situa a la calçada) millora l’encaix en el paisatge urbà.

LA DATA

16.06.22
s’ha convocat
una manifestació veïnal a la plaça de Sant Jaume en contra del soroll excessiu que hi ha a la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona