Societat

Gastronomia

L’alimentació sostenible, a Teià

Segona edició d’un festival que proposa un viatge gastronòmic al voltant de productors ètics

Aposta per una alimentació més conscient

Eduardo Sousa, un petit empresari d’Extremadura que fa foie-gras ètic –sense l’alimentació forçada de les oques, com fan a França, per exemple–, explica que el foie-gras ja el feien els hebreus a la península Ibèrica abans de ser expulsats pels Reis Catòlics i que no va ser fins molts segles després, quan a la península Ibèrica el catolicisme havia defenestrat els costums de jueus i àrabs, que a França van començar a fer paté, aquest producte basat en el fetge de les oques que ara els dona fama mundial. Multipremiat i amb fama mundial pel seu producte ètic i sostenible –“Tot i que a França em posen difícils les coses”, va reconèixer–, aquest productor (que fa foie-gras i pernil d’oca de només 2.000 oques l’any) va ser una de les estrelles de la segona edició del festival gastronòmic Orígenes, que s’ha fet al Palauet de Teià el divendres 10 i ahir, dissabte, una mostra que cerca liderar el canvi cap a una gastronomia de futur més sostenible i respectuosa amb el medi.

Entre els productors d’aliments únics que van mostrar el que fan i van proporcionar la matèria primera perquè diversos xefs fessin les seves creacions en directe, hi havia el gallec Javier González, que fa empanades artesanals; Curro Ulzurrun, que ven ous de gallines que mengen pinso de fabricació casolana donat a mà; la formatgera Clara Díez, i Xesc Reina, el mallorquí de les sobrassades més exquisides fetes de porc negre; entre les tapes que oferia, hi havia la d’ensaïmada amb sobrassada de xocolata. I un producte que mai pot faltar en una taula o en un tast: el pa. En aquest cas el del forner de Cabrera de Mar Xevi Ramón. Igual que el pa, tampoc va fallar el vi, vins per a maridatges seleccionats per Quim Vila, de Vila Viniteca. A banda de showcookings i degustacions hi va haver xerrades a càrrec, entre d’altres, d’Oriol Castro, Paco Pérez i Toni Massanès. Orígenes és el primer festival gastronòmic regeneratiu: plats i gots usats es van transformar en compost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp