Societat

La Tribuna Joan Carrera toca el conflicte religiós a Ucraïna

La vessant religiosa de la guerra i les esglésies ortodoxes, tema de què parlarà el teòleg Wilhelm Danca

El degà de la Facultat de Teologia de Bucarest, protagonista d’una conferència el dimarts

El relleu, dilluns passat, del metropolità Hilarió, el cap de relacions exteriors de l’Església ortodoxa russa, que havia mostrat el seu “desacord” amb el suport incondicional del patriarca rus Ciril a les decisions de Putin en la guerra a Ucraïna, posa sobre la taula la tensió religiosa que va paral·lela a l’escalada bèl·lica. Del conflicte religiós al voltant de la guerra entre Rússia i Ucraïna i la realitat de l’Església ortodoxa russa i la ucraïnesa i les relacions que mantenen en parlarà, el proper dimarts dia 14, Wilhelm Danca, filòsof i teòleg, degà de la Facultat de Teologia de Bucarest i vicerector de la catedral de Sant Josep de Bucarest. Danca és el convidat al dinar col·loqui de la Tribuna Joan Carrera, una iniciativa del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i El Punt Avui, que té l’objectiu d’analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món com a fet religiós, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i potenciar la presència del fet religiós en la societat catalana.

El dinar, en què es podrà escoltar la conferència i el posterior col·loqui amb Danca, es farà, a partir de les dues del migdia, al restaurant Pomarada del passeig de Gràcia de Barcelona. Encara queden places.

L’Església ortodoxa russa (EOR) va rellevar, aquest dilluns passat, el seu cap de relacions exteriors, el metropolità Hilarió, després del trencament de l’Església ucraïnesa amb el Patriarcat de Moscou. La decisió va ser adoptada pel sínode de l’EOR, que ha donat suport obertament i des d’un principi a la campanya militar russa a Ucraïna, cosa que l’ha enemistada amb altres esglésies del món. Hilarió, de 55 anys, exercia de metropolità de l’EOR des del 2009, coincidint amb l’entronització de Ciril com a patriarca rus (en substitució d’Aleix II, que havia mort). Fa poc, l’Església ortodoxa d’Ucraïna va anunciar la seva ruptura amb el Patriarcat de Moscou per, precisament, el seu suport implícit a la campanya militar russa a Ucraïna. L’Església ortodoxa d’Ucraïna ha declarat, doncs, la seva plena autonomia i independència. Ciril, que manté una estreta relació amb el Kremlin, ha fet crides als russos a través de les seves homilies a estrènyer les files amb l’exèrcit rus en la seva guerra “santa” contra el govern ucraïnès i els seus aliats occidentals.

LA DATA

14.06.22
Es farà,
al restaurant Pomarada de Barcelona, el dinar col·loqui organitzat per la Tribuna Joan Carrera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes per donar més protecció a les víctimes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA