Societat

Gastronomia

El xef del Bo.Tic, premi nacional

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició distingeix Albert Sastregener

També té premi Elisabet Farrera, d’El Ventador de Barruera

El millor cap de sala 2022 és Joan Junyent, del Windsor

Albert Sastregener i Surroca, cuiner i propietari del restaurant Bo.Tic de Corçà, al Baix Empordà, que té dues estrelles Michelin i fa cuina creativa d’arrel catalana, és el premi nacional de gastronomia 2022.

La 20a edició d’aquest guardó es va celebrar dimecres a la nit –per primera vegada fora de Barcelona–, en el decurs d’un sopar al restaurant Mas Marroch dels germans Roca, a Vilablareix, al Gironès, en un acte en què van participar desenes de convidats, entre els quals el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que és qui va entregar el guardó al nou premi nacional.

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, que atorga aquest guardó, també va reconèixer la cuinera Elisabet Farrero, del restaurant El Ventador de Barruera, a l’Alta Ribagorça, un local on es reivindica el producte de proximitat i de temporada de l’Alt Pirineu, amb el premi revelació. I a Joan Junyent, del restaurant Windsor de Barcelona, al carrer Còrsega, se li va atorgar el premi cap de sala, que és sempre el cap visible i amable dels millors restaurants. L’Acadèmia Catalana de Gastronomia, que va fundar fa 32 anys el periodista, historiador i gastrònom Nèstor Luján i que avui presideix l’empresari Carles Vilarrubí, va donar el seu premi especial a la directora de cinema Carla Simón per la seva pel·lícula Alcarràs i la importància que dona als productes de la terra i als pagesos.

Sastregener va afirmar que el premi és “tot un honor” i que el seu màxim repte després del reconeixement és “transmetre felicitat” als clients del restaurant de Corçà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera