Societat

L’Ustec impugnarà l’ordre del nou calendari escolar

El sindicat també rebutja les adjudicacions d’estiu i argumenta que afecten les condicions laborals dels treballadors

També recorrerà contra la decisió del TSJC d’excloure’ls de la causa del 25%

De la mateixa manera que CCOO ja ho va fer a principis d’aquest mes de juny, el sindicat Ustec-STEs va anunciar ahir la seva voluntat d’impugnar l’ordre que imposa el nou calendari escolar amb la voluntat que el començament de curs s’avanci a principis de setembre, perquè entenen que això implica una “modificació unilateral i sobrevinguda” de les condicions de treball dels professors, perquè aquests no s’han negociat i, encara menys, acordat, abans. Igualment, l’Ustec també pretén frenar les adjudicacions d’estiu de docents, amb l’argument que afecten les seves condicionals laborals. Segons va detallar ahir el sindicat, la resolució que es vol impugnar a través de la justícia ordinària és la que dicta les instruccions per fer l’adjudicació de destinacions provisionals, perquè asseguren que no compleix una sentència prèvia sobre el personal interí i comporta un “greuge” entre el personal lectiu per l’apartat que habilita les direccions a fer treballar els professionals els primers dies de juliol. Es dona el cas que el sindicat ja va impugnar l’ordre de calendari del 2017 perquè implicava que el personal interí que estigués de baixa a data d’1 de setembre deixava d’estar en nòmina si no tenia una vacant en curs fins al 31 d’agost, si li donaven una vacant amb una jornada diferent o si canviava de servei territorial.

En relació amb el conflicte que mantenen amb el departament d’Educació amb múltiples fronts oberts, la portaveu de l’Ustec Iolanda Segura va assegurar ahir que no perden l’esperança d’arribar a un acord i que perquè això sigui possible la recuperació de l’hora lectiva tant a primària com a secundària el curs vinent és poc menys que imprescindible. Malgrat la predisposició, els sindicats estan ultimant les dates de les futures mobilitzacions, després que ja alertessin que no hi hauria un inici de curs normal. “Complirem el nostre avís”. va reblar Segura, que hi va afegir que encara no hi ha cap data decidida per a eventuals protestes perquè el fet que el curs comenci en dates diferents en funció de cada etapa ho fa més complicat. Malgrat això, la portaveu sindical no va descartar que hi pugui haver una vaga els primers dies del curs.

En un altre ordre de coses, Segura també va anunciar ahir que recorreran contra la decisió del TSJC de deixar-los fora del procés per la sentència del 25% de castellà, perquè hi veu una “discriminació total i absoluta” pel fet que sí que s’ha acceptat la compareixença de l’entitat Hablamos Español. “No poden haver-hi dues llengües vehiculades en un mateix centre, i menys si és en detriment de l’aprenentatge del català, que realment viu una greu regressió als centres educatius”, va reblar la representant sindical.

LA FRASE

No hi pot haver dues llengües vehiculars en un mateix centre educatiu
Iolanda Segura
portaveu de l’ustec-stes

LA DATA

05.09.22
és la data
que preveu el departament perquè comenci el nou curs a infantil i primària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Cultivar cafè sota roures i alzines a Sant Vicenç de Torelló

Sant Vicenç de Torelló
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

CRÒNICA

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA