Societat

Societat

Glòries, catifa de 26 milions

Les obres per convertir la plaça en un pulmó verd de la ciutat començaran a finals d’any i s’allargaran fins al 2024

Jardins, àrees de joc, un espai per a actes i la traça de la Diagonal travessant d’est a oest l’espai

La transformació de la plaça de les Glòries de Barcelona entrarà en la seva fase definitiva a finals d’aquest any quan es posin en marxa les obres d’urbanització de la superfície per convertir-la en un gran espai verd. Seran gairebé dos anys de feina per actuar sobre poc més de quatre hectàrees de terreny, amb un pressupost que arribarà als 26,4 milions d’euros.

El parc de les Glòries actuarà com un punt de nova centralitat, seguint els plans que va traçar Ildefons Cerdà, i convertint-se en el nexe d’unió dels barris que envolten el lloc i que, fins avui, s’han donat l’esquena. També tindrà un evident valor ambiental i social, ja que es convertirà en un espai d’oci veïnal.

Les grans xifres del projecte expliquen que es convertiran en espai verd 9.000 m² que, fins ara, han estat del regne de l’asfalt, amb 500 arbres que es plantaran de nou, per oferir verd però també molta ombra. L’espai serà per a vianants, sense trànsit de vehicles a motor. Hi podran circular bicicletes i hi discorrerà el tramvia, en el traçat actual i el nou recorregut que ha de permetre enllaçar els dos trams de la Diagonal, a un costat i a l’altre de la plaça.

El disseny de l’obra ha previst donar continuïtat a l’avinguda Diagonal, amb una cinta de color gris, que no serà asfalt. També es donarà continuïtat, en forma de camins interns del parc, a la traça de la Gran Via, la Meridiana i el carrer de Ribes. En el punt de trobada d’aquests eixos, s’hi construirà un espai d’aigua, consistent en una làmina de 70 metres de llarg. No serà l’únic espai aquàtic de les Glòries. També s’hi construirà un espai de joc pensat per a l’estiu, amb sortidors que a l’hivern es podran retirar.

El joc serà un dels elements presents a les Glòries, amb espais nous en forma d’anelles elevades, que s’afegiran als que ja es van construir al seu dia a la part de muntanya de la plaça a l’entorn de la gran clariana, oberta ja al públic.

La urbanització definitiva de les Glòries generarà espais innovadors. Un d’aquests serà un jardí de bambú, que crearà una placeta amb murs de vegetació. De dia serà un espai per gaudir de la fresca i del descans, i de nit es podrà fer servir per dur-hi a terme espectacles.

Un altre espai singular serà la conversió de la sortida del metro que ara ja hi ha al mig de la plaça en un jardí de cactus. Així que se surti del metro es pujarà per escales mecàniques o normals a través d’unes terrasses on es plantaran cactus. Aquest espai, en forma de cràter, es podrà contemplar des de la superfície, en un mirador.

També hi haurà un mirador damunt de la boca del túnel de les Glòries que mira cap a l’Eixample.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona