Societat

Condemnen el CatSalut per un fals diagnòstic de càncer que va comportar l’extirpació d’òrgans

La sentència del TSJC retreu a l’Hospital Moisès Broggi que no fes altres proves després d’un sol TAC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència que condemna el Servei Català de la Salut i l’asseguradora a indemnitzar amb 253.000 euros un pacient per haver-li extirpat diversos òrgans digestius a conseqüència d’un fals càncer de pàncrees que li havien diagnosticat. El pacient, que tenia 51 anys quan van passar els fets, va anar a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí perquè tenia dolor abdominal que va anar empitjorant amb el temps, fins que el 2011 van decidir fer-li un TAC abdominal que erròniament va diagnosticar una “neoplàsia de cap de pàncrees”.

L’error va comportar un tractament quirúrgic radical inadequat amb l’extirpació innecessària d’òrgans de l’aparell digestiu del pacient, que va comportar un quadre greu de seqüeles consistent en diabetis i dependència vital de la insulina.

La lletrada Luisa Blanco Delgado de l’associació Defensor del Pacient va sostenir, a més de l’error de l’informe radiològic del TAC, que hi va haver una manca de mitjans a disposició del pacient, perquè no se li van fer altres proves com una endoscòpia ecogràfica i biòpsia prèvia, que estaven indicades i que haurien permès un diagnòstic diferencial de seguretat, que alhora hauria comportat que se li indiqués el tractament d’acord amb la seva patologia, en lloc de la resecció quirúrgica tan àmplia i greu a què se’l va sotmetre.

En aquest sentit, la sentència del TSJC retreu, com ho feia la de primera instància, “l’absència de diagnòstic diferencial de certesa o seguretat a través d’altres proves indicades prèvies a la resecció quirúrgica (destacadament, la biòpsia prèvia)”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró