Societat

La divuitena edició de l’(A)phònica tanca amb molt bon resultat

El Festival de Banyoles ha comptat amb una bona afluència de públic i ha exhaurit la meitat de les propostes que requerien entrades, amb un 84% d’ocupació de mitjana a les activitats de pagament

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha tancat amb èxit la divuitena edició.Des de l’organització es fa una bona valoració tant per l’afluència de públic com per les propostes programades. Durant el festival, que s’ha celebrat del 24 al 26 de juny, s’han pogut veure prop de quaranta propostes amb la veu com a protagonista.

La divuitena edició de l’(a)phònica ha convertit la ciutat de Banyoles en un escenari, que ha comptat a la programació amb artistes consagrats i altres emergents, així com quaranta propostes amb grans noms de l’escena nacional i internacional que han fet gaudir el nombrós públic que ha passat pel festival.

Així mateix, l’(a)phònica ha seguit teixint i ampliant complicitats amb entitats i organismes tant de la ciutat i la comarca com d’arreu del país, i ha esdevingut motor de creació, amb la coproducció dedos espectacles: ESTOP de Cor de Teatre i Les Eines del Cor Jove Amics de la Unió. Com a prèvia, també cal destacar diversos tallers de beatbox que es van realitzar a mitjan juny amb l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts del Pla de l’Estany amb el beatboxer Orodreth.

Pel que fa a la programació, entre les propostes gratuïtes destaquen les accions de Cor de Teatre, que s’han pogut veure durant els tres dies en diferents punts de la ciutat. ESTOP ha sorprès el públic amb tres escenes quotidianes, amb un punt d’humor i una trentena d’intèrprets. També han passat pel festival les veus de Xarim Aresté, Amorante, Rodrigo Laviña y su combo, Antoni Vidal i El Pony Pisador.

Una altra de les propostes que s’han pogut veure ha estat Deixa’t d’històries!, una lectura de microrelats relacionats amb el festival, conduïda per Jair Domínguez, amb Matthew Tree, Pau Vallvé o Ramon Prats entre d’altres. També cal destacar el Beatbox Open Banyoles, una semifinal del campionat estatal de beatbox, i una autèntica demostració de les habilitats vocals dels seus participants.

Pel que fa a les activitats de pagament, la mitjana d’ocupació ha estat del 84% i s’han exhaurit cinc de les deu propostes: Manu Chao acústic, que va actuar al Club Natació Banyoles i va comptar amb la col·laboració de Dani Morante del grup banyolí 97 Onzas; Maria Jaume, al Claustre del Monestir de Sant Esteve; Pere Arquillué, al Teatre Municipal de Banyoles; Joan Miquel Oliver, a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, i Música Nua, al Claustre del Monestir de Sant Esteve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona