Societat

Estat espanyol

La fiscalia obre una investigació sobre la tragèdia de Melilla

Considera que els fets podrien afectar els drets humans

L’ONU i diverses ONG han exigit esclarir els fets

Després de les nombroses reaccions –tant en l’àmbit estatal com internacional– a la brutal actuació de la policia marroquina a la tanca de Melilla divendres passat, que va causar la mort a 23 persones, segons el govern marroquí, i 37 segons diverses ONG, i més de 300 ferits, la fiscalia espanyola va ordenar finalment ahir investigar la massacre. La decisió va arribar poques hores després que el Comitè sobre els Treballadors Migrants de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) s’afegís a les peticions d’investigació.

La fiscal general de l’Estat espanyol, Dolores Delgado, va signar un decret en el qual demana a la Fiscal de la sala coordinadora d’estrangeria, Beatriz Sánchez, una investigació sobre els fets, una decisió que es fonamenta, segons la fiscalia, “en la transcendència i la gravetat dels fets”, que “poden afectar els drets humans i els drets fonamentals de les persones”, així com en la “singularitat i complexitat de la investigació”. Delgado actua després que la fiscal de sala elevés ahir al matí una comunicació per sol·licitar l’obertura de diligències d’investigació per aclarir els fets. Diversos partits polítics –entre els quals hi ha Podem, soci de govern del president espanyol, Pedro Sánchez– ja havien reclamat una investigació, com també ho va fer ahir l’ONU, que va condemnar els fets i va instar l’Estat espanyol i el Marroc a investigar-los immediatament de forma completa i a esbrinar-ne responsabilitats.

Moren almenys 50 migrants a Texas

46 migrants van ser trobats morts dilluns a l’interior del remolc d’un camió aparcat als afores de San Antonio (Texas) i quatre més van morir a l’hospital, on van ser traslladats 16 dels migrants. És una de les tragèdies recents de tràfic de persones més mortals a la frontera entre els Estats Units i Mèxic. Les autoritats locals i nord-americanes van assenyalar que al lloc on es trobaven els migrants no hi havia ni aigua ni aire condicionat i la temperatura a la ciutat superava els 39ºC. La unitat d’investigació del Departament de Seguretat Nacional dels Estats Units lidera la investigació. Hi ha tres detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp