Societat

Desarticulat un grup que robava càrregues de camions en àrees de servei i descans de la C-25 i l’AP-7

La policia ha recuperat productes de marques exclusives per valor de més d’un milió d’euros

Amagaven la càrrega en un magatzem de Vilassar de Mar abans de distribuir-la al mercat negre

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup que robava càrregues de camions aparcats en àrees de servei i de descans de la C-25 i l’AP-7. En quatre mesos havien robat productes valorats en més de 600.000 euros. Els agents han detingut tres membres del grup i han recuperat tres furgonetes robades i productes de marques exclusives per valor de més d’un milió d’euros. Els lladres actuaven de nit i robaven quan el xofer estava dormint a la cabina del camió. Forçaven la porta del remolc i carregaven el material en una furgoneta robada prèviament. Després amagaven la càrrega en un magatzem de Vilassar de Mar a l’espera de distribuir-la al mercat negre.

A principis del mes de febrer de 2022, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’estaven produint diversos robatoris a les àrees de servei de l’autovia C-25 de Sant Pere Sallavinera (Anoia) i Gurb (Osona) i a les àrees de servei de Gironès i la Jonquera de l’AP-7.

Amb diverses denúncies de les víctimes, els agents van iniciar una investigació. L’objectiu dels delinqüents eren camions que es dedicaven a transportar mercaderies a nivell internacional. El grup està format per 5 persones d’origen marroquí amb antecedents per delictes contra el patrimoni que treballaven de forma molt organitzada. Actuaven de manera molt selectiva i sortien cada nit per buscar camions que transportessin productes exclusius o valuosos, com ara electrodomèstics, tecnologia o roba de marca, entre d’altres.

Els investigadors han pogut relacionar els autors amb 21 robatoris amb força, un robatori amb violència i intimidació i la substracció de tres vehicles tipus furgoneta de grans dimensions que usaven per transportar el material robat.

Els Mossos han aconseguit localitzar el punt d’emmagatzematge a la població de Vilassar de Mar, d’on s’ha recuperat també material sostret relacionat com a mínim amb 19 fets delictius diferents ocorreguts durant l’últim any, i ubicats majoritàriament a la C-25, però també a l’autopista AP-7, sobretot a la zona nord d’aquest últim any.

El jutjat d’Instrucció número 2 d’igualada ha decretat llibertat amb càrrecs pels 3 detinguts i ha imposat a tots els membres del grup la prohibició de circular per tota l’autovia C-25, zona on eren més actius, fins a finalitzar el procediment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs