Societat

Protesta d’empresaris i conductors de bicitaxis a Barcelona

Acusen l’Ajuntament de persecució i d’impedir-los treballar

El consistori fa temps que vol reduir l’activitat, que genera problemes entre usuaris i veïns

Treballadors i propietaris de bici taxis han protestat aquest dilluns al matí a la plaça de Sant Jaume de Barcelona contra l’Ajuntament. Asseguren que els reclamen una llicència que “no existeix” i que és una “trampa” per impedir-los treballar.

L’Ajuntament de Barcelona, partidari de la prohibició dels bicitaxis, ha començat des de fa unes setmanes ha demanar una llicència d’activitat, que de no tenir-la, comporta el requisament d’aquest transport. Per aquest motiu, els empresaris i els conductors han optat per no sortir a treballar.

L’existència d’aquest servei provoca moltíssimes denúncies entre els turistes i usuaris i també queixes dels veïns. La Guàrdia Urbana ha posat 1.400 denúncies en l’últim any a persones que oferien serveis irregulars. Des de l’Ajuntament han informat que s’ha concedit 500 llicències, però la majoria dels que circulen per Barcelona no en tenen. De fet, al maig la Guàrdia Urbana va confiscar uns 1.000 vehicles d’aquest tipus.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va dir fa uns dies a TV3 que “fa anys que anem darrere un fenomen que s’ha estès i que és una font de precarietat laboral, d’il·legalitats de tot tipus i d’inseguretat”.

El ple de l’Ajuntament de Barcelona del 27 de maig passat va instar la Generalitat a prohibir aquesta activitat. A proposta del PSC, tots els partits hi van votar a favor, excepte JxCat, que s’hi va abstenir. Aquell dia Collboni va dir que no volia prohibir l’activitat econòmica que fan les persones que ofereixen un servei de transport de turistes sense tenir llicència d’activitat econòmica. Collboni va acusar els bicitaxis d’envair el carril bici i generar conflictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró